Leuven: de favorieten van Meline

Bekijk de stad door de ogen van een local

Zoek een uitstapje in België   Redactioneel door
Foto 1. Op citytrip door Leuven met een echte local! Foto's: Meline

23 april 2016 Toerisme Leuven, Vlaams-Brabant Het is een echte studentenstad, dus het bruist altijd in Leuven! Student Meline vertelt over de leukste plekjes en restaurants. Volg de tips van deze local voor een geslaagd dagje Leuven!

Wie?

  • Naam: Meline
  • Leeftijd: 22 jaar
  • Studie: Vergelijkende en Internationale Politiek
  • Woonplaats: Leuven

Wat mag je echt niet missen in Leuven?

"In Leuven zie ik vaak toeristen uit verre oorden die vaak op de Grote Markt en aan de Sint-Pieterskerk vertoeven. Het stadhuis in gotische stijl is ook één van de grootste trekpleisters van de stad. Daarnaast heb je het gezellige Ladeuzeplein met de mooie Centrale Bibliotheek. Op die trapjes zie je in de lente en zomer vaak studenten met een fles wijn en een geïmproviseerde picknick."

Waar vind je de leukste winkeltjes?

"De shoppingstraten van Leuven bevinden zich op slechts 300 meter stappen van het station van en zijn dus allemaal heel goed bereikbaar voor wie met het openbaar vervoer komt. Parkeren kan ook relatief goedkoop in de parking van de Kinepolis. Op de Bondgenotenlaan en de Dietstestraat vind je veel winkels en boetiekjes. Naast de bekende zijn er ook minder bekende en lokale merken te vinden. Daarnaast heb je tussen de vele winkels ook leuke eetgelegenheden, zoals mijn favoriet Punto Caffé, Tussen het winkelen door kun je hier genieten van een heerlijke tas koffie, een broodje of een smoothie."

Welke leuke dingen kun je doen?

"In Leuven staat het M-Museum met een collectie van 46.000 stukken. Naast een vaste collectie, zijn er ook vaak tentoonstellingen. In de zomer stelt het museum zijn dak open voor talrijke rooftop-parties in Leuven. Het wondermooie uitzicht over Leuven krijg je er gratis bij! Daarnaast is Leuven ook echt een uitgaansstad met de Oude Markt (de langste toog ter wereld, verwijzend naar de honderden cafés). Op donderdagavond komen de Leuvenaars naar buiten om lekker te dansen en te feesten!"

Wat is je favoriete plek in Leuven?

"Ik denk dat dat het Stadspark moet zijn. Ik kom er geregeld omdat het dicht bij het centrum en mijn studenthuis is. Zowel in de zomer als in de winter hangt er een heel gezellige sfeer. In de zomer moet je zelfs heel hard je best doen om een plaatsje te kunnen veroveren op het gras. Er is dan wel altijd iemand die een gitaar bij zich heeft, wat natuurlijk nog meer bijdraagt aan de leuke sfeer. Dus koop een ijsje in de buurt en kom naar het stadspark!"

Wat is je favoriete restaurant in Leuven?

"Leuven kent heel veel eet- en drinkfaciliteiten, zowel specifiek voor studenten als voor het bredere publiek. Eén van de locaties bij uitstek voor studenten is De Werf. Een gezellig buurtrestaurant waar je voor weinig geld heel lekker kunt eten. Het interieur is volledig ingericht in de stijl van een werf en buiten hangen er zowel in de winter als in de zomer leuke lichtjes die de boel nog gezelliger maken! In de Muntstraat vind je de iets duurdere restaurants, maar die nog steeds toegankelijk zijn. Daarbij denk ik aan PepeNero, een authentiek Italiaans restaurant met heerlijke pasta's en pizza's."

Het Belgische zusje van DagjeWeg.NL heet Uitstappen.BE. Snuffel tussen alle leuke uitjes en activiteiten in België!
Foto 2. Ontdek Leuven met de tips van Meline! Foto's: Meline
Foto 3. Chillen op het Ladeuzeplein. Foto: Meline
Foto 4. Voor een koffie of smoothie ga je naar Punto Caffé. Foto: Facebookpagina Punto Caffé
Foto 5. Gezellige sfeer in het Stadspark. Foto: Meline
Foto 6. Eten op het terras bij De Werf. Foto: De Werf Leuven

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 15:29:12 · Gepubliceerd: 2016-04-12 12:23:30 - 6005