Brandweerweken bij Veiligheidsmuseum PIT

Activiteiten bij Veiligheidsmuseum PIT |  
Nieuws - Commerciële bijdrage door
Foto 1. Kruip in de huid van een brandweerman op de blusboot.

Durf jij de brand te blussen?

18 april 2016 Toerisme Almere, Flevoland Iedereen weet dat de brandweer branden blust, maar ze doen nog veel meer! Veiligheidsmuseum PIT staat van 16 april tot 30 juni in het teken van de brandweer. Ontdek het heden en verleden van de brandweer tijdens de nieuwe brandweerspeurtocht en blus zelf een digitale brand. Ook leuk: in de meivakantie van 30 april tot 8 mei is er zelfs een Brandweer LEGO wereld tentoonstelling!

Probeer de nieuwe speurtocht uit!

De nieuwe brandweerspeurtocht is een ontdekkingstocht voor het hele gezin waarbij je van alles ziet en zelf doet! De speurtocht is gratis te proberen van 16 april tot 30 juni en na afloop krijg je een gratis brandweerauto-bouwplaat. Naast de speurtocht stap je aan boord van een blusboot en bewonder je historische brandweerauto's. Kinderen die verkleed komen als brandweerman krijgen ook nog een leuke verrassing! Duik dus eerst in de verkleedkist en ga aan de slag als een echte brandweerman of -vrouw.

De oude stadsbrandblusboot Jan van der Heyde II werd in 1930 in dienst gesteld in Amsterdam. Van 16 april tot 30 juni ligt de historische blusboot in de weekenden en de meivakantie aangemeerd bij de pier van Veiligheidsmuseum PIT.

Bewonder de Brandweer LEGO wereld

Bekijk in de meivakantie van 30 april tot 8 mei een Brandweer LEGO wereld tentoonstelling bij Veiligheidsmuseum PIT! In die LEGO wereld staat Incidenten City, een stad opgebouwd uit 100.000 LEGO bouwsteentjes op 23 kubieke meter grondoppervlakte. Daarmee is Incidenten City de grootste brandweer LEGO stad van Nederland! De tentoonstelling bestaat uit 23 actuele Nederlandse incidenten die zo realistisch mogelijk zijn nagebouwd met LEGO. Weet jij alle 23 incidenten te spotten?

In de meivakantie is PIT elke dag open van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Foto 2. Leer zelf een brandje blussen bij Veiligheidsmuseum PIT!
Foto 3. In de meivakantie is er een brandweer LEGO tentoonstelling te zien.
Foto 4. De brandweerweken: van 16 april tot 30 juni.

Laatst gewijzigd: 2016-04-18 17:16:54 · Gepubliceerd: 2016-04-14 15:11:55 - 850