1

NEMO opent nieuwe en gratis tentoonstelling

Ontdek de kracht van de elementen op het dak van NEMO

Science Center NEMO Nieuws door
Foto 1. Een impressie van hoe het nieuwe dak en het gratis stadsplein van NEMO eruitziet. Foto: Northern Light.

archief oud artikel 20 april 2016 Wetenschap Amsterdam, Noord-Holland De nieuwe openluchttentoonstelling van NEMO opent vrijdag 22 april op het dak van het museum. De gratis tentoonstelling Energetica laat de kracht van de elementen zien. Hoe krijg je door harde wind en felle zonnestralen een fontein aan de praat? Ontdek het zelf op het dak! Energetica is altijd gratis, maar als tijdelijk extraatje hoef je de entreeprijs voor de rest van het museum op 23 en 24 april ook niet te betalen.

Manipuleer de elementen met Energetica

Leer hoe je de elementen naar je hand kunt zetten om energie op te wekken. De nieuwe - en altijd gratis te bezoeken - openluchttentoonstelling Energetica vind je op het dak van NEMO. Een soort openbaar stadsplein bovenop het museum, met allemaal futuristisch uitziende snufjes. Gebruik wind, water en zon om de fonteininstallaties op het dak zo hoog mogelijk te laten spuiten. Er zijn draaibare loungestoelen die zonne-energie opwekken - hoe sneller je draait, hoe meer energie - en er staat een heus windeiland op het dak dat fonteinen aandrijft. Hoe harder het waait en hoe feller de zon schijnt, hoe hoger de fonteinen spuiten. Voor sommige opdrachten heb je een beetje spierkracht nodig, maar met wat hulp lukt dat vast!

Veel beleven en niets betalen

Om de opening van Energetica te vieren, is niet alleen de nieuwe tentoonstelling, maar heel NEMO op zaterdag 23 april en op zondag 24 april gratis te bezoeken! Doe mee aan creatieve workshops en speel wetenschappelijke spelletjes. Ontwerp je eigen windmolen, maak tekeningen met lichtstralen, blaas gigantische zeepbellen, laat een auto racen op zonlicht en bouw en test je eigen zeilboot. Test je kennis over wetenschap en energie tijdens een quiz van Bart Meijer - de presentator van Klokhuis - of ontwerp een uitvinding en leg je vondst uit in een eigen vlog. Op het dak kun je in de openluchttentoonstelling Energetica proberen een regenboog te maken, door mist met zonlicht te combineren. Er is ontzettend veel te doen!

Is NEMO niet om de hoek? Bekijk alle musea op DagjeWeg.NL en vind een museum bij jou in de buurt.
Foto 2. Met de draaibare stoelen op het dak wek je energie op en activeer je fonteinen. Foto: Science Center NEMO.
Foto 3. In het weekend van 23 en 24 april zijn er extra veel activiteiten en is heel NEMO gratis toegankelijk. Foto: DigiDaan.

Laatst gewijzigd: 2016-04-20 09:59:10 · Gepubliceerd: 20 april 2016 - 1734