Het Tulpenfestival: het kleurrijkste feest van Nederland!

Bezoek het Tulpenfestival |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Smullen tussen de tulpen en steppen langs de velden

23 april 2016 Natuur De tulpen hebben zin in de zomer en steken hun kop weer boven de grond. En daar mogen wij van genieten! Rijd of fiets de Tulpenroute langs de bloemenzee of beleef andere bloemige activiteiten tijdens het Tulpenfestival van 15 april tot en met 8 mei.

Foto 1. Wandel over het Tulpenbelevingsveld. Foto: Margot Maljaars.

Ontdek de Tulpenroute!

Maak een selfie met een tulp op het selfieveld!

De 101 kilometer lange Tulpenroute leidt je langs de bloeiende bloemenvelden van de Noordoostpolder. Bij Creil, een klein groendorp in de Noordoostpolder, ligt een Tulpenshowtuin met meer dan tweeduizend soorten tulpen. Hier is ook een Tulpen Informatie Centrum ingericht. Natuurlijk kun je een gedeelte van de Tulpenroute wandelen of fietsen met één van de wandel- of fietsroutes! Wil je thuis een tulpenfoto aan de muur? Zet je beste grijns op en... klik! Een selfie is zo gemaakt. Dit kan op het selfieveld bij Creil waar je gewoon doorheen mag lopen.

Bloemen van bovenaf bekijken?

Het zijn niet alleen de bloemen zelf die je kunt bekijken tijdens het Tulpenfestival. Per dorp maken de bewoners een enorm tulpenmozaïek, er zijn open dagen bij boerenbedrijven en er is een Tulpenfototentoonstelling. Deze is te zien in Party- en Bowlingcentrum De Ducdalf. Wil je de bloemen van bovenaf bekijken? Stap dan in een helikopter en maak een vlucht over de tulpenvelden.

Eten tussen de tulpen

Tijdens het Tulpenfestival staan er verschillende activiteiten op de agenda. Zo is er een Culinair Weekend om je vingers bij af te likken! Op zaterdag 23 en zondag 24 april staan de bloemenvelden vol met foodtrucks, kinderactiviteiten en een pop-up restaurant. Het Culturele Weekend is op zaterdag 30 en zondag 31 april. Sportief aangelegd? Zet dan je beste beentje voor bij de afsluiter van het Tulpenfestival: de steptocht op 8 mei!

Bloemenfeest bij Fluwels Tulpenland

Wil je nog meer weten over tulpen? Bij Fluwels Tulpenland in Sint Maartenszee is het iedere dag bloemenfeest! Je reist hier door de geschiedenis van de tulp, vanaf de oorsprong in de Himalaya tot de moderne tulpenkwekerij van vandaag. En natuurlijk staan er het hele seizoen tulpen in bloei!
Foto 2. Schilder aan het werk. Foto: Margot Maljaars.
Foto 3. Lekker spelen in de frisse buitenlucht! Foto: Margot Maljaars.
Foto 4. Witte tulpen in bloei. Foto: Margot Maljaars.

Laatst gewijzigd: 2016-04-22 18:30:02 · Gepubliceerd: 2016-04-20 10:36:27 - 1049