Blijf lekker binnen met Koningsdag!

Vier het feest met één van deze overdekte uitjes

Op avontuur in Fluweelengrot Valkenburg Redactioneel door
Foto 1. Reis door de tijd met Museumstoomtrein Hoorn-Medemblik. Foto: Museumstoomtrein.

archief oud artikel 25 april 2016 Toerisme Landelijk Regen, regen, regen. Open het weerbericht voor Koningsdag en de druppels grijnzen je tegemoet! Maar dat mag de pret niet drukken. Vier het feest dit jaar binnen met één van deze overdekte uitjes!

Duik onder de grond in Valkenburg

VALKENBURG - Trek je stoute schoenen aan en stap met Koningsdag onder de grond. Je hoeft bij Fluweelengrot Valkenburg in elk geval niet bang te zijn voor de regen! Wandel door het enorme gangenstelsel onder de kasteelruïne. Je ontdekt hier geheime vluchtgangen, bijzondere wandschilderingen en vreemde sculpturen. En wist je dat deze gangen in de Tweede Wereldoorlog als schuilplaats diende voor de Valkenburgse bevolking en Amerikaanse soldaten? Dat wil de gids je met alle plezier vertellen.

Laat die regen maar komen

Smullen op De Pannenkoekenboot

NIJMEGEN - Je zit hier lekker droog maar kunt toch genieten van de natuur! Aan boord van De Pannenkoekenboot bereiden de pannenkoekenbakkers heerlijke pannenkoeken. Naturel, spek, appel, het leuke is dat je net zoveel mag eten als je op kunt! Intussen kijk je naar buiten over natuurgebied De Ooijpolder en zie je Nijmegen met haar mooie bruggen aan je voorbij trekken.

Tip: er is ook een Pannenkoekenboot in Rotterdam en een Pannenkoekenboot in Amsterdam. Bestel tickets met 10% korting.

Tjoek door het West-Friese landschap

HOORN - De locomotief fluit en de stoker schept kolen op het vuur. Klaar om te vertrekken? Ga mee op reis met de stoomtrein. Met de Museumstoomtrein Hoorn-Medemblik reis je in de stijl van vroeger door het West-Friese landschap. De twintig kilometer lange lokaalspoorweg tussen Hoorn en Medemblik stamt uit 1887 en is compleet met stations bewaard gebleven. Dat is eens wat anders dan de treinen van nu!

Spring in het ballenbad!

ROOSENDAAL - Rennen, klimmen, klauteren, de kinderen kunnen hun lol niet op! Speelparadijs Balleland is verdeeld in verschillende ruimtes, waardoor er voor iedereen iets te beleven is. Misschien loop je mascotte Ballito wel tegen het lijf! Durf jij in het spannende labyrint? Hier kunnen groepjes van vijf personen samen lasergamen. En Speelparadijs Balleland heet niet voor niets Balleland... Het ballenbad wil natuurlijk niemand missen!

Spijker je kunstkennis bij

AMSTERDAM - Koningsdag: de perfecte dag om je eens te verdiepen in de Nederlandse geschiedenis! Het Rijksmuseum Amsterdam toont je aan de hand van allerlei voorwerpen en kunstwerken hoe de geschiedenis in ons koude kikkerlandje is verlopen. Bijzondere sieraden, schilderijen en kasten uit de Gouden Eeuw of de nachtwacht van Rembrandt. Je hebt alle reden om trots te zijn op Nederland!

Foto 2. Spring in het ballenbad! Foto: Speelparadijs Balleland.
Foto 3. Ontdek de grotten van Valkenburg. Foto: Fluweelengrot Valkenburg.
Foto 4. Bekijk De Nachtwacht in Het Rijksmuseum. Foto: Erik Smits.

Laatst gewijzigd: 2016-04-26 21:43:59 · Gepubliceerd: 25 april 2016 - 2374