Vier de verjaardag van MAS Antwerpen mee

Feestweekend met nieuwe expo's en vuurwerk

Feestweekend 5 jaar MAS   Redactioneel door
Foto 1. Tijdens het feestweekend ontbreekt natuurlijk geen vuurwerk. Foto: MAS Antwerpen

28 april 2016 Toerisme Antwerpen, Antwerpen Met enkele klinkende exposities viert het MAS in Antwerpen haar vijfde verjaardag. Maar dat is nog niet alles: tijdens een spetterend feestweekend is er van alles te doen en te zien, onder meer een vuurwerkshow en de performance 'Eating the City' van de Chinese kunstenaar Song Dong.

Hotspot in Antwerpen

Ben je in Antwerpen, dan is het MAS - Museum aan de stroom niet te missen. Het opvallende gebouw torent nu al vijf jaar boven de huizen uit van de wijk het Eilandje en herbergt een enorme collectie voorwerpen. In het prestigieuze gebouw zijn tijdelijke tentoonstelling te zien en staat een enorme collectie in een toegankelijk kijkdepot. Leer Antwerpen kennen als wereldstad, havenstad en smeltkroes van culturen en religies. Behalve een museum biedt het MAS ook een prachtige wandelboulevard, met een bijzonder uitzicht, een dakpanorama, een museumplein en café.

Feestweekend MAS

Van 14 tot 16 mei 2016 viert het MAS haar vijfde verjaardag. Dat gebeurt met twee nieuwe exposities, muziek op het plein, workshops, vuurwerk, kunst die je kunt eten en nog veel meer lekkers op het foodtruckfestival. Het vuurwerk is te zien op zaterdag 14 mei vanaf 22:30 uur. Er zijn dj's die die avond zorgen voor dansbare muziek. Het hele weekend kun je ook het foodtruckfestival Bus-Kruid bezoeken.

Nieuwe tentoonstellingen

Eén van die nieuwe tentoonstellingen is 'Luc Tuymans. Glasses'. Tuymans, die graag brillen schildert, geeft zelf in een workshop tekst en uitleg bij zijn expo. In deze thematische tentoonstelling blikt Tuymans terug op zijn oeuvre, daarvoor verzamelde hij portretten van 'mensen zonder naam' en van historische figuren, met als rode draad een bril. Ook is er een performance te zien van de bekende spraakmakende Chinese kunstenaar Song Dong. Hij bouwt een stad van koekjes onder het mom van 'Eating the City'. Als hij klaar is, mag iedereen helpen opeten. Neem ook een kijkje achter de schermen van het MAS, of maak een busrit door de Antwerpse haven en ontdek de verhalen achter de suiker, koffie en bananen. Dat laatste sluit aan bij de tweede nieuwe expositie: Antwerpen à la carte, die een vaste plek gaat innemen op de vijfde verdieping. De tentoonstelling gaat over de band tussen de stad en eten, van de zestiende eeuw tot in de toekomst. Al je zintuigen worden geprikkeld tijdens deze tocht!

Praktische informatie

Wil je alle festiviteiten in het feestweekend van MAS meemaken? Dan betaal je vijf euro toegang. Kinderen die jongeren zijn dan twaalf jaar, hebben gratis toegang. Voor de workshop van Luc Tuymans en de bustour door de haven heb je een extra ticket van vijf euro nodig.

Foto 2. Al vijf jaar is het MAS een niet te missen hotspot in Antwerpen. Foto: Sara Blee

Laatst gewijzigd: 2016-04-29 09:10:05 · Gepubliceerd: 2016-04-26 15:27:05 - 678