The Nature Game: verken de natuur met je tablet

Het Nationale Park De Hoge Veluwe |  deel via WhatsApp | Persbericht door

De Hoge Veluwe komt met iPad game

13 mei 2016 Natuur Otterlo, Gelderland Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft een eigen iPad game. Het spel heet The Nature Game en leidt kinderen op een uitdagende, educatieve en mysterieuze manier door de natuur om hen heen. Een mooie mix tussen technologie, spelletjes, leren en lekker buiten spelen.

Foto 1. Kinderen rennen het nieuwe avontuur tegemoet! Foto: Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Ontdekkingstocht door de natuur

Het spel heet voluit The Nature Game: Het Mysterie van het Nooit Gebouwde Museum en is vanaf vandaag verkrijgbaar in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het spel neemt je mee op een ontdekkingstocht van ongeveer anderhalf uur, waarin spelers een route van twee kilometer afleggen. Het spel brengt ze door het bos en over het stuifzand en leert ze van alles over de geschiedenis van de omgeving, de planten en de dieren. The Nature Game is speciaal gemaakt voor gezinnen met kinderen vanaf acht jaar. Jongere kinderen kunnen onder begeleiding van een ouder of broer of zus ook het spel spelen. Bezoekers kunnen de game online reserveren of op locatie huren bij het Bezoekerscentrum.

Kinderen de natuur in krijgen

De game is een reactie op alle soorten technologie waar kinderen tegenwoordig mee te maken hebben. Door computers, tablets, smartphones en andere games zitten kinderen steeds meer binnen en is buitenspelen bijna iets van vroeger geworden. The Nature Game maakt hier slim gebruik van door kinderen met behulp van technologie naar buiten te krijgen. Initiatiefnemer en ondernemer Marieke van Doorn is trots: "Vandaag gaat mijn droom in vervulling: jongeren via hun eigen communicatiemiddelen de natuur in krijgen." The Nature Game is een initiatief van DoornRoos Imagineers. Het project is gesubsidieerd en mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en het ministerie van Economische Zaken.

The Nature Game begint in het Bezoekerscentrum van het natuurpark en start om het half uur tussen 10:00 uur tot 14:30 uur. Het spel kost € 15,- per iPad, exclusief parkentree. Vooraf reserveren wordt aangeraden.
Foto 2. Ontdek samen de natuur op een spannende en speelse manier. Foto: Marieke van Doorn, DoornRoos Imagineers.

Laatst gewijzigd: 2020-09-29 12:19:12 · Gepubliceerd: 2016-05-13 15:03:07 - 3167