Valt het doek voor Park Oikos?

Park Oikos - Drakenwereld |  
Nieuws door
Foto 1. Natuur en fantasie vind je Park Oikos. Foto: Facebookpagina Park Oikos

Park met draken en wolven staat te koop.

1 juni 2016 Natuur Ruinen, Drenthe Op de Facebookpagina van Park Oikos staat nu vooral goed nieuws, na de geboorte van twee wolfjes in het park. Maar alles wijst erop dat het park in het Drentse Ruinen na dit seizoen moet sluiten. Oikos staat al sinds het najaar te koop, maar er is vooralsnog geen koper gevonden.

Open tot en met de herfstvakantie

Deze zomer en tot en met de herfstvakantie, blijft Park Oikos gewoon open voor bezoekers. Daarna houden de huidige eigenaren, Frans en Jopie Frijmuth er mee op. Tot die tijd staat Park Oikos, met draken en wolven, te koop. Als er geen koper komt, dan is het gedaan met het park en moeten de dieren een nieuw onderkomen vinden. Het park wat vol staat met allerlei draken, herbergt een heel aantal boerderijdieren en een groep wolven.

Betere tijden voor Park Oikos

In 2010 eindigde Park Oikos nog als tweede in de strijd om de DagjeWeg.NL Award. Het park kreeg toen veel positieve recensies en draaide goed. Een later kwamen er nieuwe bewoners naar Ruinen: Park Oikos verwelkomde een groep van vier Karpaten wolven. Twee jaar later kwamen daar nog Hudson Bay wolven uit Artis bij.

Jonge wolfjes geboren!

De zeldzame Hudson Bay wolven kregen begin mei twee jongen, die Frans en Jopie met de fles moeten grootbrengen. De moeder leek de kleintjes niet te verzorgen, daarom zijn ze uit het nest gehaald. Bezoekers kunnen op dit moment regelmatig van dichtbij de kleine wolfjes bewonderen. Wil je Park Oikos nog eens bezoeken? Dan moet je er dit seizoen bij zijn!

Foto 2. Park Oikos staat vol met draken. Foto: Facebookpagina Park Oikos
Foto 3. Tweede plaats voor Park Oikos in de strijd om de DagjeWeg.NL Award 2010.
Foto 4. De Hudson Bay wolfjes. Foto: Facebookpagina Park Oikos

Laatst gewijzigd: 2016-09-16 16:56:15 · Gepubliceerd: 2016-05-30 16:06:31 - 618