Festivals om van te smullen

Bekijk culinaire uitjes op DagjeWeg.NL |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Deze zomer staat bol van de foodfestivals - en je buik straks ook

6 juni 2016 Toerisme Landelijk Zon, zee, strand en vooral veel en lekker eten. Het wordt een culinaire zomer, vol food trucks, muziek en gezelligheid. De foodfestivals vliegen je om de oren! Een lekker uitje voor als je niet op vakantie gaat, of gewoon een culinair dagje weg tussendoor. Check welk festival wanneer in de buurt te bezoeken is. Eet smakelijk!

Foto 1. Een frisse salade of toch liever iets heets van de grill? Foto: Dennis Verduin.

Voer voor thuisblijvers

Gerechten uit exotische landen proberen? Check. Terrasje pakken en naar livemuziek luisteren? Check. Een speciaal programma voor de kinderen? Check. Behalve eten uit allerlei wereldkeukens vind je op foodfestivals complete rommelmarkten, kermisattracties en optredens van muzikanten en theatergroepen. Veel festivals zijn ook nog eens gratis te bezoeken. Bekijk de data en locaties van de drie grootste festivals van dit moment.

Lepeltje Lepeltje

Lepeltje Lepeltje heeft meer dan dertig mobiele keukens met hapjes uit verschillende culturen. Ook de muziek is lekker divers: van singer-songwriters tot Afrikaanse bands en van soul tot funk. Voor kinderen zijn er knutselhoekjes, workshops en een Limonadefabriek waar ze zelf limonade kunnen brouwen. Er is zelfs kinderyoga!

Eten op Rolletjes

Frisse salades of juist een stevige burger van de grill? Gooi je picknickkleed uit en plof neer met het gezin voor een maaltijd of schuif aan bij een van de grote picknicktafels en maak nieuwe vrienden. Er is theater, muziek en voor kinderen een zweefmolen en knutselbus.

Food Truck Festival TREK

Een dagje uit voor bourgondiërs: deze zomer is de tweede editie van Food Truck Festival TREK. Op het foodfestival krijg je nieuw talent als toetje voorgeschoteld! Het podium in de BurgeRmeesterkamer op het terrein is open voor muzikanten, acteurs en zangers die ontdekt willen worden.

Nog meer voedsel graag

In Friesland culinair genieten? Van 19 tot en met 21 augustus is het Big Taste Festival in Sneek. Van vleeseters tot vegetariërs: er staat voor iedereen wat lekkers op het menu.

Foto 2. Schuif aan voor een lekkere burger en meer bij Food Truck Festival TREK. Foto: Food Truck Festival TREK.
Foto 3. Tijdens Lepeltje Lepeltje verandert een willekeurige locatie in een openluchtrestaurant. Foto: Dennis Verduin.
Foto 4. Mensen zitten in het gras en genieten van alle hapjes. Foto: Food Truck Festival TREK.
Tijdens het foodfestival Lepeltje Lepeltje treden er bands op en is er een kinderprogramma. Foto: Dennis Verduin.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-07-20 16:38:05 · Gepubliceerd: 2016-06-03 14:29:47 - 3051