GeoFort is beste kindermuseum ter wereld

GeoFort: spannende speurtochten en doolhoven | Nieuws door

Beste kindermuseum ter wereld, gewoon in de polder

10 juni 2016 Toerisme Herwijnen, Gelderland GeoFort is uitgeroepen tot het beste kindermuseum ter wereld. Ja, ter wereld. Van de zeventien meedingende, internationale musea is GeoFort de nummer één. Tijdens een gala in Oostenrijk werd de Children in Museum Award uitgereikt. De jury was vol lof omdat het museum droge onderwerpen op een directe, sociale en leuke manier op kinderen over weet te brengen. De jury: "Kinderen leren er al doende, terwijl ze lol hebben. Het is een inspirerende plek en waardige winnaar."

Foto 1. Zoom met de 4D-globe in en uit op alle hoekjes van het heelal. Foto: GeoFort.

GeoFort is de beste

GeoFort is een groot forteiland dat onderdeel is van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is een spannend fort met attracties, ondergrondse gangen en doolhoven. Kinderen kunnen miljoenen jaren terug in de tijd door aan een 4D-globe te draaien. Hiermee zoomen ze van het kleinste deel in hun lichaam uit tot aan het verste plekje in het heelal. Met de attractie Eye in the Sky stappen ze in een vliegtuig vol spionage-computers, om zaken als marihuanaplantages en illegale bouwwerken op luchtfoto's op te sporen.

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste keer dat een Nederlands museum de internationale Children in Museums Award wint. In 2012 streek het Tropenmuseum Junior in Amsterdam met de eer.

Bestel kaartjes voor GeoFort met korting via DagjeWeg.NL Tickets!
Foto 2. Kinderen speuren met Eye in the Sky. Foto: GeoFort.
Laatst gewijzigd: 2016-06-10 13:05:56 · Gepubliceerd: 2016-06-10 12:42:00 - 593