1

Bekijk grootste Banksy collectie ooit in Amsterdam

Banksy neemt Beurs van Berlage over met statement street art

The Art of Banksy Nieuws door
Foto 1. Het kunstwerk 'Media at War', door Banksy. Bron: THE ART OF BANKSY.

archief oud artikel 14 juni 2016 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Als een dief in de nacht laat Banksy kunstwerken met een boodschap achter. Bekijk 85 van zijn iconische kunstwerken in de tentoonstelling The Art of Banksy, in de Beurs van Berlage. Nog nooit eerder was er zo'n grote collectie van Banksy's werk te zien.

Met je neus bovenop The Art of Banksy

Om de zoveel tijd duikt er ergens op de wereld een kunstwerk van street art kunstenaar Banksy op. Als een soort kunstige en mysterieuze superheld reist hij - ongezien - de wereld over om statements te maken. In The Art of Banksy zie je veel van deze wereldberoemde kunstwerken terug, zoals 'Girl With a Balloon' en 'Laugh Now', plus nooit eerder vertoond materiaal. Nog nooit eerder waren zoveel werken van Banksy tegelijkertijd te zien in een tentoonstelling. En door de hightechsnufjes lijkt het alsof je er zelf echt bij bent. Displays laten de 85 kunstobjecten in 'real life' zien, op de locaties waar Banksy ze voor het eerst maakte. Zo sta je ineens op straat in Londen, in de hal van een metrostation en in Banksy's atelier. De verzameling wordt in samenwerking met Brand New Expo in de Beurs van Berlage tentoongesteld en is van 18 juni tot en met 8 januari 2017 te zien.

Koop kaarten voor The Art of Banksy met tot € 11,50 korting op DagjeWeg.NL Tickets!

Wat Banksy zo bijzonder maakt

Banksy haalt regelmatig het nieuws met zijn kunstwerken. Hij maakt kunst op straat en op muren van openbare ruimtes. Zo plaatste hij ooit in het olifantenverblijf van Bristol Zoo de boodschap: 'I want out. This place is too cold. Keeper smells. Boring, boring, boring.' Zijn werk is vaak politiek geladen en humoristisch van aard: anti-kapitalistisch, tegen de gevestigde orde en vââr de vrijheid. Zijn werk zet mensen aan tot nadenken. Banksy heeft tot nu toe nog niet een kunstwerk in Nederland gemaakt. Steve Lazarides - vriend, voormalig agent van Banksy en één van de initiatiefnemers van de tentoonstelling - legt uit wat The Art of Banksy zo speciaal maakt: "Naast de omvang is de tentoonstelling uniek in zijn soort omdat het laat zien dat de kunst van Banksy geïnspireerd is door de basisbehoeften van de mens, door Banksy's kijk op vrijheid en zijn gevoel voor humor."

Tot en met 31 december 2016 is er ook in het Moco Museum in Amsterdam werk van Banksy te zien.
Foto 2. De Beurs van Berlage hangt vol wereldberoemde werken van Banksy. Bron: De Beurs van Berlage.

Laatst gewijzigd: 2016-09-19 14:54:55 · Gepubliceerd: 14 juni 2016 - 2890