Uit je bol op de Gentse Feesten!

Gentse Feesten 2017 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Tien dagen volksvermaak in de binnenstad van Gent

20 juli 2017 Toerisme Gent, Oost-Vlaanderen Swingende muziek, theater op straat, gezellige markten en potsenmakers die achter je rug opduiken: als je de Gentse Feesten wilt beschrijven, ben je wel even bezig. Eigenlijk moet je het stadsfestival gewoon een keer meemaken!

Foto 1. Je komt de vreemdste creaturen tegen... Foto: Gentse Feesten

Cultureel festival

Als je de Gentse Feesten bezoekt, sluit je aan in een bezoekersrij van bijna twee eeuwen lang. Het festival mag bogen op een bestaan van maar liefst 174 jaar en het is inmiddels één van de grootste culturele festivals in Europa met nationale en internationale artiesten, muziek op meer dan tien pleinen, kinderanimatie, braderieën en onvervalste Belgische gezelligheid. De Feestenzone beslaat 765.000 vierkante meter!

Programma

De Gentse Feesten zijn gratis te bezoeken en daarmee een echt volksfeest. Bezoekers van allerlei pluimage overspoelen de stad: ruim 1,3 miljoen sfeerzoekers en mensen die speciaal voor een muzikant of onderdeel komen. Bijvoorbeeld Blaudzun, Spinvis en Zimmerman. Ook Laston & Geo ontmoet je hier. Naast spektakel en optredens zijn er ook diverse wandelingen in het programma opgenomen. Een jury zoekt tien dagen lang naar de beste straatartiest van het festival.

Leuk voor kinderen

Kinderen zijn de koning te rijk op de Gentse Feesten. Voor hen wordt in het Zuidpark Gentopia opgebouwd, een wonderkinderdorp animatie, shows en attracties. Alle kinderen worden meegetrokken door de Feestelijke Museumtocht met Slingers en Slierten, die zaterdag 22 juli om 10:00 uur in Het Huis van Alijn plaatsvindt. Die zien papa en mama pas na tien dagen weer terug! De kids vermaken zich met workshops en theatershows of met de spelletjes door de hele stad. Bij de aanlegsteiger Boat in Gent ga je op een boottocht met Viggo de Viking en krijg je een gratis ijsje. Kinderdisco, kermis of theater: je hebt geen kind aan je kind tijdens de Gentse Feesten!

Feest voor iedereen

Het centrum van Gent bloeit elk jaar weer in de zomer, tijdens de tien dagen volksvermaak. Voor toeristen, maar ook voor alle Gentenaren, ook degenen die niet naar de stad kunnen komen. Bij het programma worden traditiegetrouw ook voorstellingen en activiteiten in ziekenhuizen en rusthuizen opgenomen. In 2017 is er nog meer dan anders aandacht voor kinderen.

Praktische informatie Gentse Feestdagen 2017

  • De Gentse Feesten vinden plaats van vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli 2017 in de binnenstad van Gent. Het festival is al sinds zijn ontstaan in 1843 gratis toegankelijk.
  • Hoge nood? Dit jaar zijn de openbare toiletten tijdens de Gentse Feesten genderneutraal, dus iedereen is op elke wc welkom.
Foto 2. Waag een dansje! Foto: Gentse Feesten
Foto 3. Gezelligheid tot in de late uurtjes. Foto: Gentse Feesten

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-07-20 11:09:08 · Gepubliceerd: 2016-06-17 08:41:00 - 903