Veel zien en nog meer doen bij PIT

Help! Blus de brand in het Veiligheidsmuseum   Nieuws - commerciële bijdrage door
Foto 1. Ontdek alles over de wereld van brandweer, ambulance en politie in PIT! Foto: Veiligheidsmuseum PIT.

archief oud artikel 4 juli 2016 Toerisme Almere, Flevoland Schuilen voor de regen of juist lekker afkoelen en aan de hitte ontsnappen? Wat voor weer het deze zomervakantie ook wordt, de zomer is één groot avontuur bij Veiligheidsmuseum PIT! Duik in de wereld van politie, brandweer en ambulance en beleef de interactieve experience. Er is dagelijks van alles te bekijken en ontzettend veel te doen.

Elke dag een avontuur

Elke dag is een spannende dag bij Veiligheidsmuseum PIT. Deze zomer staat PIT bol van de leuke activiteiten. Bekijk voertuigen van vroeger, zoals een oude politiekever. Rij zelf - veilig - een rondje op de skelterbaan, trek ten strijde om een digitale brand te blussen en help de vrijwilligers van PIT een handje met een leuke activiteit. Je kunt ook mysterieuze zaakjes oplossen met spannende crime scene games. En als de zon schijnt, schuif je gezellig aan op het terras en geniet je van een ijsje.

Speuren bij PIT

In de zomer organiseert PIT allerlei speurtochten. De speurtochten zijn helemaal gratis. Kies zelf aan welke ontdekkingsreis je mee wilt doen. Speur bijvoorbeeld mee met de politie, of ontdek alles over brandveiligheid tijdens de brandweerspeurtocht. Voor de kleintjes is er een speciale 'Veilig met PAW Patrol speurtocht'. PAW Patrol is een serie van Nickelodeon, over een reddingsteam van zeven dappere puppy's.

Ode aan de Reddingsbrigade

De Reddingsbrigade houdt al bijna een eeuw de veiligheid op en rond het Nederlandse water in de gaten. Ze voorkomen dat mensen in en op het water in gevaarlijke situaties terechtkomen en redden drenkelingen. Vanaf 14 juli 2016 is in PIT een kleine expositie over de Reddingsbrigade te zien. Bekijk een echte reddingsboot, leer wanneer en waarom de Reddingsbrigade is ontstaan en wat ze door de jaren hebben meegemaakt. Er zitten veel spannende verhalen tussen!

Wanneer is PIT open?

Veiligheidsmuseum PIT is in de zomervakantie - vanaf 9 juli tot en met 28 augustus 2016 - van dinsdag tot en met zondag geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. In de zomervakantie is het museum op maandag gesloten.
Foto 2. Help mee in het museum en blus een brand. Foto: Veiligheidsmuseum PIT.
Foto 3. Bekijk oude en nieuwe voertuigen van de politie, brandweer en ambulance. Foto: Veiligheidsmuseum PIT.
Foto 4. Volg bij PIT een interactief lesje in veiligheid. Foto: Veiligheidsmuseum PIT.

Laatst gewijzigd: 2016-07-05 12:56:47 · Gepubliceerd: 2016-07-04 10:30:49 - 1139