Op reis met de walvis!

Met 20% korting naar Het Scheepvaartmuseum |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Deze zomervakantie: Walvisweken in Het Scheepvaartmuseum

18 juli 2016 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Er is deze zomervakantie van 9 juli tot en met 28 augustus weer zóveel te doen in Het Scheepvaartmuseum! Ben je benieuwd naar de hartslag van een walvis? Hoe hij ruikt en voelt? Tijdens de Walvisweken leer je deze oceaanbewoner van heel dichtbij kennen. Er is elke dag iets te beleven en er staan veel gratis activiteiten op het programma. Je leert van alles over het grootste dier ter wereld, het belang van schone oceanen en de relatie tussen mens en natuur. Leuk én leerzaam voor jong en oud.

Foto 1. Ontdek alles over het grootste dier op aarde tijdens de Walvisweken in Het Scheepvaartmuseum.

Dit kun je elke dag doen

 • • 12:00 uur en 14:00 uur: Kleuterprogramma 'Hé, dikke walvis' (3-6 jaar)
  De vis Popo en zijn vriend Muriël vertellen in Hé, dikke walvis! op een verborgen plekje in het museum een spannend en ontroerend verhaal over de vriendschap tussen een walvis en een school visjes.
 • • 13:00 uur en 13:15 uur: Familierondleiding 'De walvis en ik' (6-12 jaar)
  Wel eens echte walvissen gezien? Snap je dat mensen vroeger dachten dat het misschien wel monsters waren? Ga samen met je familie en een leuke gids in circa 45 minuten op zoek naar de verhalen achter de walvissen. Voel een echte walvistand of laat het balein tussen je vingers door bewegen. Bekijk 'kriebeldieren', luister naar spannende verhalen, ontdek de waarheid achter levertraan en leer hoe wij zuinig op onze grote vrienden moeten zijn.
 • • Familietentoonstelling 'Het verhaal van de walvis'
  Beantwoord de vragen in het doe-boekje ‘Op reis met de walvis’ en maak kans op een leuke prijs!
Bestel tickets met 20% korting voor Het Scheepvaartmuseum.

Zomeractie: met 20% korting naar Walvisweken in Het Scheepvaartmuseum

Extra activiteiten

 • ELKE MAANDAG • 13:00 uur en 15:00 uur: Poppenkast ‘het walvisavontuur van Jan Klaassen’ (vanaf 3 jaar).
  Op zijn vaste plekkie voor het Koninklijk Paleis op de Dam weet Jan Klaassen zich al meer dan 120 jaar uit lastige situaties te redden. Zal hem dat in Het Scheepvaartmuseum ook lukken? Eén ding is zeker, de kinderen zullen alles uit de kast moeten halen om hem te helpen!
 • ELKE WOENSDAG
  • 15:00 uur: Familiecolleges met verschillende walvisexperts van WNF, Ecomare Texel, Museum In ’t Houten Huis en Het Scheepvaartmuseum. Spannende en leerzame verhalen over het grootste dier van de wereld!
 • ELKE VRIJDAG: • 12:00 tot 16:00 uur: Schminken op het Open Pleyn

Nog meer walvissen

Bezoek deze vakantie ook Museum In 't Houten Huis in De Rijp. Op woensdagen zijn er leuke extra Walviswekenactiviteiten voor kinderen. Of loop de walvisvaartwandeling langs historische plekken in dit dorp dat van 1645 tot 1798 actief was in de walvisvaart.

Walvissen op Texel?! Jazeker, in de Noordzee zwemmen tienduizenden bruinvissen, de kleinste walvissoort die er bestaat. In de Walviszaal van Ecomare Texel sta je tussen de gigantische skeletten van potvissen en bultruggen en ontdek je van alles over ze. Op 3 en 17 augustus is er een echte Walvisweken-dag. Walvisweken is een samenwerking met Museum In 't Houten Huis, Ecomare en het Wereld Natuur Fonds.

Meevaren op een echt stoomschip

In Het Scheepvaartmuseum is nog meer te beleven dan alleen de Walvisweken! Wat dacht je van meevaren met het 100 jaar oude stoomschip Christiaan Brunings op 1, 2, 30 en 31 juli? Dit is een stoere, originele op kolen gestookte ijsbreker uit 1900. In ongeveer 60 minuten kom je onder meer langs het beeld van de Zeeman op de uitkijk, de Ertshaven en Passenger Terminal Amsterdam. Aan boord mag je ook in de salon rondkijken en vragen stellen aan de bemanning over het schip.

Ben je nog niet uitgevaren?

Stap aan boord van de zomerrondvaart, die vanaf de steiger bij Het Scheepvaartmuseum vertrekt. Net als vroeger is de stad Amsterdam het best te bewonderen vanaf het water. In een negentig minuten durende rondvaart hoor je alles over de Plantage-buurt, de mooiste buurt van Amsterdam. De open sloep vertrekt elke donderdag tot en met zondag om 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur. Bestel tickets voor de zomerrondvaart.

VOC-schip Amsterdam

Een bezoek aan het VOC-schip Amsterdam mag niet ontbreken. Met 300 man dicht op elkaar aan boord van een zeilschip een lange reis maken naar landen die je niet kent. Het eten is niet best en de golven zijn hoog. Dat klinkt als een avontuur... Stap aan boord en ga op ontdekkingstocht!

Kom ook naar Het Scheepvaartmuseum in de zomervakantie en profiteer van 20% korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam

Nederland, Waterland: op een prachtige plek in Amsterdam vind je Het Scheepvaartmuseum. Daar is van alles te ontdekken over vijf eeuwen maritieme geschiedenis. Je kunt er aan boord stappen van De Zeereis, waarbij je zelf een levensecht avontuur op zee beleeft. Bij de kindertentoonstelling over de Gouden Eeuw maak je een reis door de tijd. En je kunt luisteren naar 'het verhaal van de walvis'. Ontdek het beste uit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. Uitdagend en interessant voor alle leeftijden!
Foto 2. Weten hoe een walvis ruikt of voelt? Ontdek het tijdens de Walvisweken.
Foto 3. Tijdens de familiecolleges vertellen echte experts je alles over walvissen.
Foto 4. Er zijn allerlei leuke en gratis activiteiten in Het Scheepvaartmuseum. Laat je bijvoorbeeld schminken!
Volg een familierondleiding en duik in het geheimzinnige bestaan van de walvis.
Hoor je de zee al? Familiecolleges zijn leuk en leerzaam voor jong en oud.
Elke maandag is er poppenkast en kun je op walvisavontuur met Jan Klaassen.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-07-20 08:48:56 · Gepubliceerd: 2016-07-04 15:01:33 - 3595