1

Dagje uit dit weekend

Bekijk de leukste weekendtips voor 9 en 10 juli

Bekijk alle uitjes op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Stap aan boord van de Bounty voor een nostalgische VOC-beleving - met moderne luxe. Foto: Zeilschip Bounty.

archief oud artikel 7 juli 2016 Toerisme Landelijk De Mona Lisa bezoeken in Veendam of toch liever stunten in Hellendoorn? Stap aan boord van zeilschip de Bounty en beleef het ultieme VOC-gevoel of neem een kijkje bij een van de historische treinen in Utrecht. Bekijk onze vijf tips voor dit weekend. Fijn weekend!

Gestunt in Hellendoorn

HELLENDOORN - Duik het weekend in met een stuntje hier, een stuntje daar. Vanaf zaterdag 9 juli is er in Avonturenpark Hellendoorn een nieuwe stuntshow: De Magische Maya Tempel. De show is de hele zomer gratis te zien voor bezoekers van het park. Het gestunt speelt zich af in de spannende wereld van de Zuid-Amerikaanse Maya's. Duikers en stuntmannen op de trampoline halen de meest gekke fratsen op enorme hoogtes uit. De stunts worden uitgevoerd door een professioneel team van internationale atleten.

Stap aan boord van de Bounty

LELYSTAD - Vanaf woensdag 6 juli zijn het de Bataviawerf Opstapdagen. Ga langs bij de Bataviawerf en leer alles over de VOC en de zeilwereld van honderden jaren geleden. Luister naar dappere verhalen over Michiel de Ruyter en kornuiten en ga terug naar de Gouden Eeuw. Stap daarna aan boord van zeilschip Bounty en beleef het echte VOC-gevoel. Zeilen als vroeger, maar dan gelukkig met de luxe en het comfort van nu. Je voelt je net een zeeheld.

Treinreis door de tijd

UTRECHT - Dit weekend is voor het eerst de nieuwe opstelling van het Spoorwegmuseum te zien: 'Treinen door de tijd'. In de museumhal maak je een treinreis door de tijd. Er staan historische treinen opgesteld. Niet zomaar treinen, maar exemplaren die een speciaal plekje in de Nederlandse treingeschiedenis hebben veroverd. Bekijk bijvoorbeeld oude rijtuigen van hout, de allerlaatste actieve stoomlocomotief van Nederland, de allereerste elektrische trein en de gele dubbeldekker die ons nu o zo bekend is. Ironisch weetje: vanaf zaterdag 9 juli tot en met zondag 17 juli rijdt er wegens spoorwerkzaamheden geen trein naar het Spoorwegmuseum.

Mona Lisa in de polder

VEENDAM - Je loopt zo van De Nachtwacht naar de mysterieus glimlachende Mona Lisa in het Doe Museum. Vanaf woensdag 6 juli zie je in de tentoonstelling 200 Greatest Paintings op één plek de top tweehonderd kunstwerken aller tijden. Een verzameling van the best of, maar wel de neppe. De echte hangen immers verspreid over heel de wereld in tientallen musea. De tentoonstelling laat een reis door onze kunstgeschiedenis zien, van de renaissance tot nu. Alle kunstwerken zijn voorzien van verhalen en leuke weetjes. Nadat je de grootheden der aarde hebt aanschouwd, kun je in het atelier met je eigen kunstklassieker aan de slag.

Lekker overdekt naar het strand

RHEEZERVEEN - Dagje strand zonder zorgen over het weer? Of genieten van strand zonder dat je je om de zoveel minuten in hoeft te smeren? Bij Happy Fun Beach kun je binnen beachvolleyballen, klimmen, zwemmen en springen op de springkussens. Als de zon wel schijnt, kun je buiten in de recreatieplas zwemmen of op het strand zonnebaden. Bestel kaartjes via DagjeWeg.NL Tickets en ga met 20% korting naar Happy Fun Beach!

Nog meer inspiratie voor dit weekend:
Foto 2. Binnen zwemmen, klimmen, spelen en op het strand liggen. Foto: Happy Fun Beach.
Foto 3. Bekijk heftige stunts van de Maya's in Hellendoorn. Foto: Avonturenpark Hellendoorn.
Foto 4. Schilderij links: Mona Lisa, Leonardo da Vinci (1452 – 1519). Schilderij rechts: Het meisje met de parel, Johannes Vermeer (1632 – 1675). Bron: Doe Museum.

Laatst gewijzigd: 2016-07-06 12:40:02 · Gepubliceerd: 7 juli 2016 - 2519