Dit zijn de tien leukste terrassen in Nederland

Zomertips op DagjeWeg.NL |  
Redactioneel door
Foto 1. Schuif aan op een van de beste terrasjes voor een lekker een wijntje. Foto: Flickr, Andrei Niemimäki / CC BY-SA 2.0.

Dit zijn de tien beste terrasjes van ons land

11 juli 2016 Toerisme Landelijk Je hebt zin in een kopje koffie, of in een lekkere cocktail in het zonnetje. Maar waar kun je nou echt fijn zitten? Undercover terrasgangers van Terras Top 100 van Misset Horeca die de proef op de som namen, kozen het beste terras van Nederland van 2016 uit. Deze top tien terrasjes mag je zeker niet missen! Dit zijn de tien beste terrassen van 2017.

Terrasje pakken? Ga naar Roosendaal

Het terras van restaurant Het Hooihuis in Roosendaal is door vakblad Misset Horeca uitgeroepen tot beste terras van Nederland van 2016. Volgens de experts is het terras geweldig en gastvrij. Zo'n terras waar je het liefst eeuwig wilt blijven hangen. Je ziek melden bij de baas, al je afspraken afzeggen en er de hele dag lekker blijven zitten. Heerlijk! In totaal werden driehonderd terrassen getest op schoonheid, gezelligheid snelheid en vriendelijkheid. Bekijk de tien beste en ontdek wat ze nou zo speciaal maakt.

Top tien terrassen van Nederland

1. ROOSENDAAL - Restaurant Het Hooihuis is de ultieme nummer één. Extra leuk is hun 'hooge thee', een eigen variant op de klassiek Engelse high tea. De gerechten van Het Hooihuis zijn altijd dagvers, zelfgemaakt en veelal biologisch. Als je voor een lunch op het terras neerstrijkt, is een broodje een aanrader. Deze mag je namelijk zelf samenstellen.

2. VEERE - Het Zeeuwse Restaurant De Werf is een waardige nummer twee. Behalve heerlijk zitten op het haventerras, kun je hier ook je maaltijd combineren met een compleet dagje weg. Eerst door Zeeland toeren op de Vespa of een sloeptochtje maken en daarna op het terras genieten van een diner.

3. EYS - Bij Bie de Tantes is het ouderwets gezellig. Schuif aan voor een Hollandse stamppot of voor een traditionele Limburgse vlaai en blijf lekker lang zitten kletsen onder het genot van een wijntje of biertje. De herberg ligt tussen de Limburgse heuvels en is erg geliefd onder sporters. Er komen verschillende wandel- en fietsroutes langs de herberg. Veel fietsers en wandelaars ploffen op het terras neer om even bij te tanken.

4. ARCEN - Het terras van Alt Arce geeft een prachtig uitzicht over de Maas - dan smaakt het eten nét iets beter. Onzin natuurlijk, maar de locatie geeft de brasserie wel extra charme. Op het Maasterras zit je zo'n beetje naast het water. Via de website van Alt Arce kun je het indrukwekkende uitzicht alvast bekijken via de webcam.

5. MAASTRICHT - Je vindt Slavante op het landgoed Buitengoed Slavante. Je hebt vanaf je tafel op het terras uitzicht op het Maasdiep. Leuk weetje: Buitengoed Slavante heeft een eigen wijngaard, waar gasten ook een kijkje mogen nemen. Er wordt gezegd dat dit de oudste wijngaard van Nederland is.

6. LEIDSCHENDAM - Ook al zit Restaurant Gina in Zuid-Holland, het is Italië wat de klok slaat. Alles op het menu is Italiaans en de hele tent straalt Italiaanse passie uit. Je kunt er eten en drinken van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Het restaurant is vernoemd naar de Italiaanse schone Gina Lollobrigida, die Miss Italië werd in 1947 en daarna verder werkte als actrice.

7. ARNEMUIDEN - Het oog wil ook wat. Alweer zo'n mooi uitzicht: Restaurant Oranjeplaat ligt aan het Veerse Meer, aan de jachthaven Oranjeplaat. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht over het water en de haven. Romantisch idee, bij zonsondergang met een wijntje en wat hapjes.

8. HEERENVEEN - Het terras van grand café 't Gerecht is ruim zat: er passen zo'n tweehonderd mensen op. 't Gerecht ligt in het centrum van Heerenveen en is vooral geschikt om samen iets te vieren. Babyshowers, bruiloften of een poppeslok - een babyborrel voor nieuwe ouders. Behalve een high tea hebben ze hier ook een high wine en een high beer.

9. HELLEVOETSLUIS - Restaurant Fortezza is een stukje modern Italië in Zuid-Holland. Op het menu staan allerlei Italiaanse lekkernijen, zoals pasta's en pizza's. Je kunt ook voor een prikkie voor een menu van maar liefst vijf gangen kiezen. Op die manier proef je van alles iets en ontdek je misschien wel iets nieuws in plaats van altijd dezelfde traditionele Italiaanse gerechten voorgeschoteld te krijgen.

10. BAARN - Een terrasje pikken bij Eemlust kan op meerdere manieren. Eemlust is namelijk een restaurant en rederij in één. Behalve aanschuiven op het terras voor een borrel of high tea, kun je dus ook een hapje en een drankje nemen aan boord van het partyschip. Genieten van lekker eten en drinken kan hier dus op én langs het water van de Eem.

Een dagje weg deze zomer? Bekijk alle uitjes voor in de zomervakantie. Via DagjeWeg.NL Tickets boek je zomerse uitjes met korting!
Foto 2. Of geniet ergens van een kopje koffie of van een uitgebreide high tea. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 15:19:57 · Gepubliceerd: 2016-07-06 09:13:48 - 2805