Kinderfestival aan zee

Klik hier voor de website van het Kinderfestival. |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Let op: Gaat niet door wegens subsidiestop!

15 augustus 2005 IJmuiden, Zuid-Holland Op het strand van IJmuiden zouden kinderen deze zomer kunnen genieten van verschillende activiteiten, zoals workshops, voorstellingen en kindertheater. Helaas gaat het festival wegens een subsidiestop niet door. Daarnaast was het de bedoeling vooraf, van 16 augustus tot 19 augustus, een piratenschip in elkaar te timmeren. Hieraan kunnen kinderen ook meedoen. Het festival zelf zou duren van 20 augustus tot 22 augustus.

Let op: Gaat niet door wegens subsidiestop!

Vanaf 17 tot 19 augustus is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de voorbereiding van het festival. Tijdens de‘timmer workshop’ kunnen kinderen onder begeleiding bouwen aan een groot houten piratenschip dat half is weggezakt in het zand; het decor van het festival.

In het weekend vanaf vrijdag 20 augustus kunnen alle jeugdige piraten en zeemeerminnen ‘de trossen los gooien’. Het piratenschip is klaar. Op het dek bevindt zich het podium waar kinderen theatervoorstellingen kunnen maken en bekijken. In het kombuis kunnen ze de ‘scheurbuikrecepten’ maken en ‘schatkistijsjes’ eten. In het achtersteven vertellen bekende verhalenvertellers over de avonturen op zee. Rondom het schip liggen vele onbewoonde eilanden waaronder het eiland, ‘Land in Zicht’.

Verder zijn er allerlei grote en kleine podia waar verschillende artiesten hun voorstellingen vertonen. De programmering zal onder voorbehoud ondermeer een meeslepend stuk van Teatro Munganga brengen en het Poppentheater Lejo laat de voorstelling ‘Handen Omhoog’ zien.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-07-22 16:11:32 - 1621