1

Vijf tips voor een vrolijk weekend!

Wie geluk zoekt, loert dit weekend naar vallende sterren.

Bekijk alle uitjes op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Ontdek alles over de walvis tijdens een familiecollege. Foto: Het Scheepvaartmuseum.

archief oud artikel 28 juli 2016 Toerisme Landelijk Er staat weer een vrolijk weekend voor de deur! Rotterdam Unlimited zet Rotterdam op zijn kop en het is deze keer smullen geblazen in Apeldoorn. Kun je nog wel wat extra geluk gebruiken? Ga dan op zoek naar vallende sterren! Bekijk onze vijf tips voor het weekend.

Staar naar de sterren

NEDERLAND - Geluk ligt niet voor het oprapen, maar komend weekend hangt het wel in de lucht. Van woensdag 27 juli tot en met zondag 31 juli worden er veel vallende sterren verwacht en dat zorgt voor een ware sterrenregen. Als je ook wat van de lichtstralen wilt meepakken, kun je het beste een donker plekje opzoeken. Bijvoorbeeld op het strand! Er zijn gemiddeld dertig tot veertig vallende sterren per uur te zien. Afhankelijk van het weer, zie je de meeste vallende sterren in de nacht van vrijdag op zaterdag. Nu nog duimen dat het een helder weekend wordt...

Gek op vrachtwagens en Nederlandstalige muziek? Op het Truckstar Festival in Assen bewonder je maar liefst 2200 vrachtwagens. De Hollandse avond, een uitgebreide braderie en kinderactiviteiten maken het feest compleet.

Zwieren en springen in Carré

AMSTERDAM - Cirque Eloize valt volgens Koninklijk Theater Carré onder de rij voorstellingen die je gezien mâet hebben. De show was al eerder te zien in Carré en bleek een groot succes. En daarom is de voorstelling terug! Je stapt van woensdag 27 juli tot en met zondag 7 augustus tussen de zwierende vrouwen en springende mannen. De mix van acrobatiek, dans en video zorgt voor een voorstelling waar je u tegen zegt.

Via DagjeWeg.NL Tickets koop je je tickets voor Cirque Eloize met €8,50 korting.

Gegiechel in het Scheepvaartmuseum

AMSTERDAM - Leer alles over de grootste bewoners van de zee tijdens De Walvisweken in Het Scheepvaartmuseum. Heb je weleens het geslachtsdeel van een walvis gezien? Deze zorgt voor een hoop gegiechel! Ter ere van de walvis zijn er speciale activiteiten voor kinderen in Het Scheepvaartmuseum. Je krijgt een gratis doe-boekje bij een kinderkaartje en bij de toneelvoorstelling van Jan Klaassen springen de tranen in je ogen van het lachen. Als je nog meer wilt weten over de walvis, ga je gewoon even langs bij de walvisexpert.

Koop je tickets met maar liefst 20% korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Smullen met sfeer

APELDOORN - Smullen, smullen, smullen. Foodfestivals schieten als paddestoelen uit de grond en zijn ook zo weer verdwenen. Grijp dit weekend je kans in Apeldoorn! Bij Lepeltje Lepeltje, dat van 29 tot 31 juli neerstrijkt in Park Haven Centrum, proef je van lekkere gerechten. Intussen vermaken de kids zich bij De Limonadefabriek of in de schminktent. Bandjes en DJ's zorgen voor vrolijke muziek. Het leuke aan die muziek is dat bijna alle genres langskomen: van singer-songwriters tot Afrikaanse bandjes. Swingen maar!

Cultureel feest in Rotterdam

ROTTERDAM - De stad staat compleet op zijn kop tijdens Rotterdam Unlimited! De bandjes, tentoonstellingen en markten staan van 26 tot en met 30 juli verspreid door de hele stad. Rotterdam is trots op zijn culturele diversiteit en dat is goed te zien! De Festivalmarkt laat je proeven van Suriname tot China en van Fastfood tot gezonde groentegerechten. Tijdens de Straatparade wordt Rotterdam overspoeld door een golf van kleur. Hierbij leggen dertig praalwagens en duizenden danseressen een route af van vijf kilometer. Dansend de stad door!

Op stap in Zuid-Nederland? Bekijk de leukste uitstapjes in het zuiden van ons land.
Foto 2. Bandjes en kinderactiviteiten bij Lepeltje Lepeltje in Apeldoorn. Foto: Dennis Verduin.
Foto 3. Bekijk de sterrenregen op een donker plekje in Nederland! Foto: Wikipedia

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 17:09:21 · Gepubliceerd: 28 juli 2016 - 1224