1

Zonnig shoppen op de zomermarkt!

Bekijk onze zeven tips voor een zomers dagje snuffelen

Tips voor zwembaden in de buitenlucht Nieuws door
Foto 1. Lekker, al dat zomerfruit! Foto: Pexels.com.

archief oud artikel 30 juli 2016 Toerisme Landelijk Slenteren hoort bij de zomer. Slenteren over het strand, langs terrasjes, maar ook over de zomermarkt! Op welke dag je ook wilt gaan, er is altijd wel een markt te vinden. We zetten zeven leuke zomermarkten voor je op een rijtje. Voor iedere dag één!

Maandag is stranddag

DOMBURG - Verse Zeeuwse seizoensproducten in overvloed bij de Zomermarkt in Domburg! Op deze zomermarkt schraap je snel je boodschappen bij elkaar, of struin je op je gemak langs de kraampjes. Snoep, sieraden, poffertjes... Als je die strandlakens ziet, krijg je misschien wel een goed idee. Een bezoek aan de markt combineren met een duik in de zee is nooit verkeerd! En laat je nu in Domburg vlakbij de zee zitten. De zomermarkt in Domburg is in juli en augustus op iedere maandag van 10:00 uur tot 21:00 uur.

Voor iedere dag een zomermarkt!

Dinsdag vier je de bloeiende heide

EDE - De hei staat vanaf eind augustus weer in bloei en dat wordt in Ede nu al gevierd met de Heidemarkt! Op vier dinsdagen in juli en augustus staat het centrum van de stad vol met kraampjes en activiteiten. Je vindt er een streekmarkt, activiteiten voor kinderen en demonstraties van oude Veluwse ambachten. Dat gaat gepaard met vrolijke muziek! En zoek je nog leuke kleding? Kijk dan even binnen bij de winkels, er zijn tijdens de heidemarkt veel speciale acties. De Heidemarkt is op iedere dinsdag van 26 juli tot en met 27 augustus van 10:00 tot 18:00 uur te vinden in het centrum van Ede.

Plezier voor de kids op woensdag

KAMPERLAND - Spring zo snel als je kunt in de draaimolen of op het springkussen! Voor de kids is de Zomermarkt in Kamperland de place-to-be! Je kunt hier pony rijden, dieren aaien en je laten schminken in de schminktent. In een handomdraai veranderen kinderen hier in een prinses of een clown. Op de markt staan kraampjes met unieke tweedehands spullen, antiek en curiosa. Misschien tik je voor een klein prijsje wel dat leuke tafeltje op de kop. De zomermarkten in Kamperland zijn op 17 augustus en 24 augustus van 11:00 tot 18:00 uur.

Dansshows op donderdag

BARNEVELD - De Oud Veluwse Markt mag met recht oud en Veluws genoemd worden. De klederdracht, muziekkorpsen en optochten met oude wagens zijn hier niet van de lucht. Net als op iedere markt, staan hier kraampjes met allerlei producten en lekker eten. Er zijn activiteiten voor de kinderen en je kunt bijvoorbeeld de Jan van Schaffelaartoren beklimmen. Op de pleinen bekijk je optredens van dansgroepen en de Boerenveiling. Alles in de stijl van vroeger! De Oud Veluwse markt is van 14 juli tot en met 18 augustus iedere donderdag van 8:00 tot 16:00 uur te vinden in het centrum van Barneveld.

Vers gebakken stroopwafels op vrijdag

EMMELOORD - Hmm, die geur van versgebakken stroopwafels herken je uit duizenden. Smullen geblazen op de Zomermarkt in Emmeloord. Plof lekker neer op een gezellig terrasje of struin langs de kleedjesmarkt. Met zijn tachtig kraampjes is er op de zomermarkt in Emmeloord voor iedereen wat te vinden. Iedere week is er een bijzondere activiteit zoals een straattheater, een ambachtendag of een 'swingende kok'. Ook de winkels doen vrolijk mee met leuke zomeraanbiedingen. Shoppen maar! De zomermarkt in Emmeloord is op iedere vrijdag van 29 juli tot en met 17 augustus van 10:00 tot 21:00 uur.

Speuren naar brocante op zaterdag

HEERLEN - Al tijden op zoek naar een schattig tafeltje of een oude klok die niemand heeft? Scharrel unieke tweedehands spullen bij elkaar op de Curiosamarkt in Heerlen. Geniet van de Limburgse gezelligheid en begeef jezelf tussen de kraampjes met brocante, antiek en vintage kleding. Als je geluk hebt, gaat het weg voor een prikkie! De Curiosamarkt is op iedere zaterdag van 26 maart tot en met 1 oktober van 8:00 tot 16:00 uur.

Zondagse wedstrijden op de wadden

PIETERBUREN - Het hele jaar is er in Pieterburen een Waddenmarkt en in de zomerweken is deze omgetoverd tot Midzomerfair. Kleding, sieraden, woonaccessoires: de kraampjes staan vol leuke spullen. Voor de kinderen is er 2500 vierkante meter speelplezier waar ze lekker kunnen ravotten. Het leuke aan deze markt is, is dat geen zondag hetzelfde is. Iedere week staan er verschillende kraampjes en er zijn vaak speciale activiteiten zoals live muziek, een taartenbakwedstrijd of een mosselfeest. De Midzomerfair in Pieterburen is van 26 juni tot en met 4 september op iedere zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Wil je een dagje naar het strand? Bekijk de tien leukste kustplaatsen van Nederland.
Foto 2. Fruit past bij de zomer! Foto: Pexels.com.
Foto 3. Lekker smullen van een watermeloen. Foto: Pexels.com.

Laatst gewijzigd: 2016-07-30 10:19:13 · Gepubliceerd: 30 juli 2016 - 1769