Vijf zonnige tips voor dit weekend

De leukste uitjes voor 27 en 28 augustus

Wat is er te doen vandaag? Redactioneel door
Foto 1. Geniet dit weekend van tropische temperaturen. Foto: Pexels.com.

archief oud artikel 25 augustus 2016 Toerisme Landelijk Tropische temperaturen lachen ons toe dit weekend! Geniet optimaal van het zonnetje - maar zorg ook voor voldoende water, schaduw en zonnebrand. Er staan leuke dingen op het programma dit weekend. Lange zomerdagen vol muziek, theater en entertainment - en soms nog helemaal gratis ook. Fijn weekend!

Nog eventjes genieten

LANDELIJK - Met de (zeldzame) tropische temperaturen van aankomend weekend, mogen typisch zomerse uitjes natuurlijk niet ontbreken. Het kan nu nog! Ga lekker zwemmen, waai uit aan het strand of ga de natuur in voor wat verkoeling.

Amerikaanse trend in Amsterdam

AMSTERDAM - Niet schrikken als je zaterdag 27 augustus of zondag 28 augustus een hobbit of superheld in de stad ziet rondlopen. Wie gek is op comics, films, games, fantasy en anime mag Comic Con Amsterdam absoluut niet missen. Er zijn allerlei acteurs uit films en series aanwezig - waar bezoekers ook nog eens mee op de foto mogen. Acteurs uit hits als Harry Potter, Star Wars, Lord of the Rings en Game of Thrones lopen in de Amsterdam RAI rond. Er is muziek en bezoekers worden aangemoedigd verkleed te komen als iemand uit hun favoriete serie, film of boek. De beste outfit krijgt een prijs!

Gratis meezingen met musicals

AMSTERDAM - Benieuwd welke voorstellingen er komend seizoen op de planken staan? Ontdek het op de Uitmarkt. Van donderdag 26 augustus tot en met zondag 28 augustus zijn er op het Museumplein en rondom het Leidseplein meer dan driehonderd gratis optredens van bekende en minder bekende artiesten. Traditiegetrouw sluit de markt af met de Musical Sing-a-Long op het Museumplein. Dit jaar mag het hele plein meezingen met nummers uit Dolfje Weerwolfje, Ciske de Rat, The Lion King, Soldaat van Oranje en Jesus Christ Superstar.

In de achtbaan en van de glijbaan

SLAGHAREN - Kom afkoelen in Attractiepark Slagharen. Een verfrissend briesje waait door je haren wanneer je in een van de achtbanen zit. Vaar mee in de Droomboot of val meters naar beneden in de Free Fall! Voor extra verkoeling ga je naar waterpark Aqua Mexicana. Het waterpark hoort bij het attractiepark en is een van de grootste waterparken in Nederland, met tien glijbanen en een gigantisch bubbelbad.

Tip: Via DagjeWeg.NL Tickets kun je met €14,- korting per kaartje naar Slagharen!

Met de Noorderzon

GRONINGEN - Tot en met zondag 28 augustus krioelt het in Groningen van de kunst en cultuur. Internationaal kunstenfestival Noorderzon zet Groningen dit weekend nog eventjes op z'n kop! In het centrum van de stad en op het Noorderplantsoen is muziek, theater, kunst en nog veel meer. Voor sommige onderdelen zijn aparte tickets beschikbaar. Het plantsoen met concerten en kraampjes met eten en drinken, is gratis te bezoeken.

Bekijk alle uitjes met korting op DagjeWeg.NL Tickets!
Foto 2. Geniet van gratis optredens en sluit af met de Musical Sing-a-Long op het Museumplein. Foto: Uitmarkt, klapfilm.nl.
Foto 3. Geniet van een zomerse dag in Slagharen. Foto: Attractiepark Slagharen.

Laatst gewijzigd: 2016-08-24 14:14:34 · Gepubliceerd: 2016-08-24 11:34:38 - 2022