Bonte stoet van bloemencorso's

Dahlia, snijbloemen, maar ook fruit vormen samen de mooiste kunstwerken

Corso Zundert Nieuws door
Foto 1. Het publiek zit te genieten tijdens het Bloemencorso in Zundert. Foto: Malou Evers

archief oud artikel 3 september 2016 Cultuur Landelijk Het is ongelooflijk wat er van bloemen en fruit gemaakt wordt. Bij het Fruitcorso in Tiel of één van de vele bloemencorso's in ons land valt je mond wijd open. Dahlia's, snijbloemen, appels en peren, ze komen de komende weken allemaal voorbij in de mooiste creaties. Zoek een plekje langs de route bij één van deze corso's!

Verzot op Zundert

ZUNDERT - In Zundert en omgeving kijken ze het hele jaar uit naar het jaarlijkse Corso Zundert. En wie het corso ooit bezoekt, raakt eraan verslingerd, zo wordt gezegd. Twintig buurtschappen binden ieder jaar de strijd aan om de mooiste corsowagen en daar worden heel wat dahlia's voor uit de kast getrokken. Op zondag 4 september trekt de stoet door Zundert en zijn alle kunstwerken voor het publiek te zien. Geniet van het spektakel en feest het hele weekend mee met alle artiesten die op het programma staan.

Visioenen van bloemen in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Bloemencorso Valkenswaard zegt het gezelligste corso van allemaal te zijn. Op zondag 11 september rijdt de parade met veertien prachtige wagens door het dorp. Harmonieën en fanfares zetten het optreden van de wagens kracht bij. Dit jaar is het thema van het bloemencorso 'Fantastische Visioenen', om de vijfhonderdste sterfdag van Jheronimus Bosch te herdenken. Benieuwd wat de ontwerpers daarmee gedaan hebben? Kom dan kijken in Valkenswaard!

Trots van Eelde

EELDE - Ook in Eelde zijn ze maar wat trots op hun Bloemencorso. Ieder jaar weten de praalwagens versierd met dahlia's en snijbloemen zo'n 50.000 bezoekers te trekken. Op zaterdag 3 september pronken de kunstwerken, gemaakt door 3000 vrijwilligers, in een trotse optocht door Eelde. Het corso gaat om 14:30 uur rijden. Rondom de optocht is het één groot feest in Eelde. Op het festivalterrein treden allerlei artiesten op en er staat een klimtoren waar je vanaf kunt tokkelen. Het hele weekend staan er foodtrucks op het terrein voor nog meer feestvreugde.

Fris en fruitig in Tiel

TIEL - Gewapend met appels, peren, druiven, noten en zaden gaan de plakkers van de corsoclubs in de dagen voor het Fruitcorso Tiel. Met man en macht werken ze aan het kunstwerk, waarmee ze in de optocht de aandacht hopen te trekken. Veertien grote wagens trekken op zaterdag 17 september in een kleurige stoet door het historische centrum van Tiel. Op het oude stadsplantsoen Kalverbos en op de veemarkt zijn alle wagens van 17 tot en met 19 september te bewonderen. Een schitterend gezicht! Ook heel kunstig zijn de mozaïeken, ook gemaakt van fruit, die de stadsgrachtwallen van Tiel versieren. En wie honger krijgt van al dat eten, die zoekt zijn heil op het foodtruckfestival in stadspark Kalverbos.

Vier miljoen dahlia's

LICHTENVOORDE - Vier miljoen dahlia's stoppen de vrijwilligers in de imposante corsowagens van Bloemencorso Lichtenvoorde. Het dorpje in de Achterhoek is op zondag 11 september het toneel van de fleurige parade. Na de optocht, die om 14:00 uur begint, staan alle wagens nog een aantal uren van 16:30 uur tot ongeveer 23:00 uur op een tentoonstellingsterrein. De kans om al dat moois nog eens van dichtbij te bekijken!

Tip: later deze maand, op zondag 25 september, staat Bloemencorso Winkel op het programma.
Foto 2. Fruitige creaties in Tiel. Foto https://www.flickr.com/photos/135565977@N04/21541468235, Public Domain 1.0
Foto 3. De optocht van Bloemencorso Zundert. Foto: Werner Pells
Foto 4. Feestje in Zundert! Foto: Malou Evers

Laatst gewijzigd: 2016-09-03 22:01:43 · Gepubliceerd: 3 september 2016 - 2078