Vlissingen vol films en boeken tijdens Film by the Sea

Films, boeken en feest tijdens Film by the Sea |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Premières en boekpresentaties tijdens dit internationale filmfestival

8 september 2016 Toerisme Vlissingen, Zeeland Boekenwurmen en filmfreaks, haast je naar Vlissingen! Van vrijdag 9 september tot en met zondag 18 september bewonder je de allernieuwste films en boeken tijdens het internationale filmfestival Film by the Sea. Plof neer en kijk mee!

Foto 1. Geniet van de film Florence Foster Jenkins.

Eén kans om die film te zien

Tien dagen lang staat Bioscoop CineCity in Vlissingen bol van de nieuwste films. Voor mensen die eens echt iets anders willen: er zijn ook films te zien die nooit eerder in Nederland werden vertoond. De films tijdens Film by the Sea zijn onderverdeeld in verschillende programma-onderdelen. Zo zie je bij Zeeuws Licht de nieuwste vertoningen van Zeeuwse bodem en kun je bij Horizon je filmhorizon verbreden. Bij dit thema zijn eenmalig films te zien die je na het festival niet meer in Nederland kunt bekijken. Zorg dus maar dat je vooraan staat!

Zwing mee met platen en bandjes

Tijdens Film by the Sea kun je verschillende literaire bijeenkomsten bijwonen en op zaterdag 10 september is het Zeeuws Boekenfeest. Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan het nieuwe boek van drie Zeeuwse schrijvers: Zondige Zeeuwen. Dat betekent de bekendmaking van de Zondigste Zeeuw Aller Tijden en een presentatie van het boek zelf. Niet alleen boeken- en filmfanaten komen tijdens Film by the Sea aan hun trekken. Ook de muziekliefhebber kan zijn hart ophalen! Bijna iedere dag staan er weer andere bandjes en muzikanten op de planken. De muziek varieert van bekende bands tot nog te ontdekken muzikanten en van platendraaiers tot rockbands. Swingen maar!

Familiegeheimen: waarheid of leugen?

Ieder jaar heeft Film by the Sea een ander thema. Dit jaar staat het festival geheel in het teken van het Wild Duck. Dit thema komt voort uit het toneelstuk 'De Wilde Eend' van Hendrik Ibsen, waarin allerlei familiegeheimen naar boven komen. Naast verschillende films over familiegeheimen, zijn er talkshows met auteurs waarin ze spreken over dilemma's, waarheid en leugens binnen families.

Highlights van het festival

  • Openingsgala op vrijdag 9 september.
  • Virtual Reality op zaterdag 10 en zondag 11 september.
  • Shakespeare lezingen op maandag 12 september.
  • Première nieuwe documentaire 'De Tien van Renesse' op woensdag 14 september.
  • De beste films van het festival op zondag 18 september.

Het internationale filmfestival Film by the Sea is grotendeels te beleven in Bioscoop CineCity in Vlissingen. Je kunt dit dus goed combineren met een dagje weg in Vlissingen
Foto 2. Stap binnen in CineCity en geniet van het uitzicht! Foto: Film by the Sea.
Foto 3. Bekijk de film Alleen op de Wereld tijdens Film by the Sea. Copyright: Lemming en VPRO.
Foto 4. Opening van het filmfestival Film by the Sea 2015. Foto: Film by the Sea.

Laatst gewijzigd: 2016-09-07 21:14:58 · Gepubliceerd: 2016-09-05 15:52:05 - 1189