Budgettips voor september

Vijf tips voor een voordeliger dagje uit

20% korting voor het Nationaal Militair Museum Nieuws door
Foto 1. Op naar Archeon met € 3,50 korting. Foto: Archeon

archief oud artikel 6 september 2016 Toerisme Landelijk Je hoeft je deze maand niet meer door de mensenmassa te dringen in een pretpark of dierentuin. Dat is al genoeg reden om juist deze maand een dagje uit te gaan! En het wordt nog aantrekkelijker met deze vijf leuke acties. Profiteer van onze budgettips voor september.

Met 20% korting naar het Nationaal Militair Museum

SOEST - Alleen het gebouw van het Nationaal Militair Museum is al een attractie, zo indrukwekkend. En dan heb je de binnenkant nog geen eens gezien! Verken de grote zaal met dertien meter hoge, glazen muren, waar tanks, vliegtuigen en onder meer een raketwerper poseren. Bewonder deze stoere tools van de Nederlandse landmacht en luchtmacht en dwaal zo door het complete Arsenaal. Leuk voor de kinderen is de Xplore, een interactieve zone waar ze zelf buskruit maken en vliegen in een F16-simulator. Tip: de hele maand september kun je met 20% korting tickets bestellen voor het NMM en al dat moois bekijken!

3,50 korting voor Archeon

ALPHEN A/D RIJN - Zwaardvechten, boogschieten en spannende gladiatorengevechten: in Archeon staat een enerverend dagje op het programma. Ga mee heel ver terug in de tijd en ontmoet jagers, Romeinen en een middeleeuwse bakker. In elke tijdsperiode kun je aan allerlei activiteiten meedoen en wie weet word je zelfs tot ridder geslagen. Na al die inspanning wacht er in het Klooster een smakelijke pannenkoek, naar recept van Pierre Wind. Klinkt dat goed? Het wordt beter: bestel tickets met € 3,50 korting voor Archeon!

Gratis toegang voor kinderen en studenten

GRONINGEN - Groninger Museum trapte de maand september voordelig af, met een nieuwe regeling voor kinderen, studenten en jongeren. Zij mogen sinds 1 september 2016 namelijk gratis het museum bezoeken. Dus ben je student in Groningen of wil je eens met je kinderen een museum bezoeken? Dan houd nu niets je meer tegen! Op dit moment kun je er onder meer de Langste videoclip ter wereld bekijken.

Tip: veel musea zijn gratis toegankelijk voor kinderen en jongeren. Fijn voor de portemonnee en vaak leuk en leerzaam. Vind een museum op DagjeWeg.NL!

Kwartjesmaand in Artis

AMSTERDAM - Voor ARTIS is het inmiddels een traditie. In september strooit de dierentuin in hartje Amsterdam met korting. Tijdens de kwartjesmaand september geldt er een korting van 25% op de toegangsprijs. De kortingsvouchers zijn te bestellen via de website van Artis. De traditie komt voort uit de geschiedenis van Artis, toen de toegangsprijs alleen voor de elite te betalen was. Om ook arbeiders de kans te geven om de dieren te bekijken verlaagde de dierentuin de entreeprijs naar een kwartje in september. Dit was zo'n succes, dat het een jaarlijkse traditie werd.

Super September in Walibi

BIDDINGHUIZEN - Walibi Holland maakt een feestje van september! Tijdens de weekenden van 10 en 17 september mogen kinderen tot en met 11 jaar gratis naar binnen. En op Burendag - 24 september - kun je de hele buurt uitnodigen voor een dagje Walibi. Op deze dag koop je vijf tickets voor de prijs van vier!

Altijd in voor korting? Vind altijd korting voor een dagje uit op DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Stap in de Xplore van het Nationaal Militair Museum. Foto: Anne Reitsma / NMM
Foto 3. De Mendini trap in het Groninger Museum. Foto: Marten de Leeuw © Groninger Museum

Laatst gewijzigd: 2016-09-08 15:24:06 · Gepubliceerd: 6 september 2016 - 2177

Activiteiten ARTIS

Binnen enkele weken te bezoeken

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...