1

Strand vol vliegers tijdens Vliegerfestival Scheveningen

Een kleurrijk spektakel met internationale vliegershows!

Bezoek Vliegerfestival Scheveningen   Nieuws door
Foto 1. De pier van Scheveningen is het decor voor de vliegershows. Foto: Vliegerfestival Scheveningen.

archief oud artikel 23 september 2016 Toerisme Scheveningen, Zuid-Holland Een dagje naar het Scheveningse strand is nog leuker tijdens Vliegerfestival Scheveningen! Tijdens dit grootste internationale vliegerevenement van Nederland op zaterdag 24 en zondag 25 september bewonder je vliegers van over de hele wereld.

Stuntvliegers in Scheveningen

Sommige vliegeraars hebben zelf ook heel ver moeten vliegen om op het Scheveningse strand te komen. Mensen vanuit tientallen landen showen hun vliegerkunsten aan het publiek. Powerkiting, stuntvliegeren en megakite-éénlijnsvliegeren, waarbij enorme vliegers de lucht in gaan met één touw. Je kunt je voorstellen dat al deze vrolijk gekleurde vliegers voor een prachtig schouwspel zorgen. Wil je helemaal een mooi plaatje zien? Ga dan kijken op zaterdagavond na 20:00 uur, dan gaan alle vliegers met lampjes de lucht in.

Wat is er te zien op het Vliegerfestival?

Tijdens Vliegerfestival Scheveningen hoef je niet raar op te kijken van vliegende benen, vliegende krabben en vliegende slakken. De Megabyte is niet te missen! Deze grootste monstervlieger van de wereld is maar liefst 66 meter lang en 25 meter breed. Er was tweeduizend vierkante meter stof voor nodig om dit gevaarte te maken...

Alle vliegers zijn welkom op het strand!

Vergeet vooral niet je eigen vlieger mee te nemen naar Vliegerfestival Scheveningen. Bij het zien van al die vrolijk rondvliegende dieren en figuren, krijg je spontaan zin om het luchtruim te verkennen met je eigen vlieger. Heb je hem niet bij je? Geen probleem, er zijn workshops waarbij iedereen zijn eigen exemplaar kan maken! Op het strand is ruimte genoeg om deze te testen.

Kitebuggyen, powerkiten of blokarten op het strand: het is allemaal met behulp van een vlieger! Bekijk wat je nog meer kunt doen met vliegers in Nederland.
Foto 2. Bekijk de Megabite op het Scheveningse strand! Foto: Vliegerfestival Scheveningen.
Foto 3. Speel verstoppertje in het bos van vliegers. Foto: Vliegerfestival Scheveningen.
Foto 4. Een feest van vliegers bij de boulevard van Scheveningen. Foto: Vliegerfestival Scheveningen.

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 16:40:23 · Gepubliceerd: 2016-09-21 16:53:28 - 2530