Verwen de kinderen met een dagje uit. Plezier voor het hele gezin!

  Nieuws - commerciële bijdrage door

archief oud artikel 4 oktober 2016 Toerisme Herfstvakantie! Een week lang geen school, maar lekker uitslapen en spelen. Maar voor de meeste kinderen is dat niet genoeg actie. Neem ze dan mee voor een dagje uit! Ga naar doe-musea, naar een kasteel of naar een dierentuin. In de Gelderse streken is van alles te beleven. Hier ga je naartoe!

Naar een museum - ook leuk voor kids!

Voor slimme en leergierige, maar ook voor avontuurlijke kids, is een bezoek aan een museum hartstikke leuk. Oktober is ook nog eens museummaand, dus in bijna alle musea staan extra activiteiten op het programma. In het muZIEum smul je deze herfstvakantie van chocolade tijdens een geblinddoekte proeverij. Probeer dan maar eens om niet te knoeien! In Museum Het Valkhof kun je van 14 tot en met 16 oktober meegraven tijdens de Nationale Archeologiedagen. En in het Afrika Museum volg je met het hele gezin interessante kijkroutes, voor iedere leeftijd. Het Airborne Museum 'Hartenstein' vertelt kinderen de dappere verhalen rondom de Slag van Arnhem. Willen de kinderen liever zelf iets doen? Dan neem je ze mee naar De Spelerij, waar ze bouwen aan een echte stad.

Meer tips voor musea in oktober? Lees het artikel Tijd voor de magie van musea voor de leukste tentoonstellingen en de Gelderse Museumdag op 22 oktober.

Altijd leuk: dagje dierentuin

Bijna ieder kind doe je een plezier met een dagje in de dierentuin. Helemaal als ze zo dichtbij dieren komen, als bij de aapjes in de Apenheul! Ga deze herfstvakantie op zoek naar alle bewoners van deze mooie dierentuin. Of sta oog in oog met dinosauriërs in Burgers' Zoo en bewonder deze gigantische monsters 's avonds in spectaculaire verlichting. Voor de dieren in Het Nationale Park De Hoge Veluwe moet je iets meer moeite doen om ze te spotten. Tijdens een georganiseerde speurtocht kunnen kinderen met hun (groot)ouders vast een heleboel vogels vinden. Bij het bezoekerscentrum knutselen alle kids vervolgens nog een vogelhuisje.

Samen op pad in de Gelderse streken

De Gelderse streken hebben nog meer leuke activiteiten in petto. Maak een ritje in een stoomtrein of loop samen met een gids de kabouterroute. Met een kabouterboekje op pad, langs Fort Pannerden (ook leuk!), vol spelletjes en leuke weetjes. Een bezoekje aan Paleis Het Loo spreekt tot de verbeelding van alle kleintjes. Van 15 tot en met 23 oktober organiseert het paleis de Paleisreis. Tijdens deze leuke en leerzame reis komen ze alles te weten over riddersordes, onderscheidingen en 'lintjes voor de koning'. Riddertjes in de dop gaan misschien liever naar Kasteel Cannenburch, waar je op safari gaat om dieren te zoeken. Allemaal gevonden? Dan wacht er ergens in de kelders van het kasteel een verrassing.

Laatst gewijzigd: 2016-10-10 16:01:08 · Gepubliceerd: 2016-09-29 17:22:35 - 2149

Dit past bij 'Herfstvakantie: op pad in de Gelderse streken'