Stoere herfstactiviteiten bij Veiligheidsmuseum PIT

Help! Blus de brand in het Veiligheidsmuseum PIT |  deel via WhatsApp | Nieuws - Commerciële bijdrage door

Doe mee aan een speurtocht en haal je skelterrijbewijs

3 oktober 2016 Toerisme Almere, Flevoland Autoliefhebbers opgelet: van 24 september tot en met 21 december staat Veiligheidsmuseum PIT in het teken van voorrangsvoertuigen en verkeer. Ontdek hoe politie, brandweer en ambulance samenwerken om het verkeer nog veiliger te maken - en leer wat je zelf kunt doen voor een veilig verkeer. Haal je skelterrijbewijs, doe de voertuigenspeurtocht, bekijk een speciale jeep van de ME en ontmoet een echte hulpverlener!

Foto 1. Haal deze herfst je skelterrijbewijs en leer alles over veiligheid in het verkeer. Foto: Veiligheidsmuseum PIT.

Haal je skelterrijbewijs

Wat weet je eigenlijk over het verkeer en over veilig rijden? Test je kennis dit najaar bij Veiligheidsmuseum PIT! Daar kun je je skelterrijbewijs halen. Doe mee aan een examen en test je theorie en je praktijk. Beantwoord vragen over verkeer en regels en doe een rijtest op de skelterbaan. Leuk voor kinderen, maar ook voor het hele gezin! Ben je geslaagd en heb je een skelterrijbewijs behaald? Dan krijg je een leuke verrassing cadeau!

Spannende speurtocht langs voertuigen

In de gedachten hoor je de motoren al ronken in de verte... Maar waar zitten ze verscholen? Speur in het museum naar de verschillende voorrangsvoertuigen en ontdek hoe bijzonder, snel, handig en betrouwbaar ze zijn. Alleen een voertuig vinden is niet genoeg: bij elk voertuig zit een prangende vraag die je moet proberen te beantwoorden. Heb jij alle voertuigen gevonden en alle vragen juist beantwoord? Dan krijg je als beloning een leuke verrassing. Een wel heel speciaal voertuig om te zien is de laatste ME-Jeep. Na een trouwe dienst van zeventig jaar moest de politie helaas voorgoed afscheid nemen van hun stoere jeeps. Bekijk de allerlaatste ME-Jeep van de Haagse politie in Veiligheidsmuseum PIT!

Ontmoet een hulpverlener in de herfstvakantie

Je kunt via leuke activiteiten meer leren over hoe politie, ambulance en brandweer samenwerken voor meer veiligheid in het verkeer, maar je kunt het ze ook gewoon zelf vragen! In de herfstvakantie - van 15 oktober tot en met 23 oktober - kun je een hulpverlener het hemd van het lijf vragen. Op die dagen komen er mensen bij Veiligheidsmuseum PIT langs om te vertellen hoe het is om te werken als brandweer, politie of verpleegkundige in de ambulance. Ze delen hun avonturen en laten in demonstraties zien welke spannende dingen ze tijdens hun werk meemaken.

Data en tijden

Het herfstprogramma start op 24 september en loopt door tot en met 21 december 2016. Veiligheidsmuseum PIT is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11:00 uur tot en met 17:00 uur. In de herfstvakantie is PIT ook open op maandag 17 oktober. Bekijk het volledige herfstprogramma van PIT.
Foto 2. Deze herfst zijn er allerlei leuke activiteiten voor het hele gezin bij PIT. Foto: Veiligheidsmuseum PIT.
Foto 3. Doe mee aan de speurtocht en leer alles over verschillende voertuigen van politie, ambulance en brandweer. Foto: Veiligheidsmuseum PIT.
Foto 4. Bekijk oude voertuigen van instanties die helpen het verkeer veilig te houden, zoals de politie. Foto: Veiligheidsmuseum PIT.

Laatst gewijzigd: 2016-09-30 12:13:05 · Gepubliceerd: 2016-09-30 10:07:53 - 172