1

Ontmoet draken, prinsen en prinsessen in sprookjesstad

In Arnhem bestaan sprookjes echt

Sprookjesfestival 2016 Nieuws door
Foto 1. Ontmoet prinses Arnerijntje tijdens het Sprookjesfestival. Foto: Hans Withoos.

archief oud artikel 21 oktober 2016 Toerisme Arnhem, Gelderland Er was eens een Sprookjesfestival, dat de hele stad vulde met spannende verhalen, prachtige prinsessen en betoverende sprookjes... Vanaf 22 tot en met 30 oktober is Arnhem de sprookjesstad van Nederland. Ontmoet prinses Arnerijntje, bezoek haar kasteel, maak je eigen drakendrankje en beleef de mooiste sprookjes in het echt.

Bevrijd de prinses uit haar gouden kooi

Zingende zeemeerminnen, draakjes met gespleten tongen en dromen die uitkomen: een snelle zwaai met de toverstaf en ze zijn er allemaal tijdens het Sprookjesfestival. Het festival begint met de opening op zaterdag 22 oktober om 13:00 uur, bij de gouden kooi van de mooie prinses Arnerijntje. Ze zit gevangen in haar gouden kooi in de tuin van Museum Arnhem. Een draak probeert haar te redden, maar dat lukt hem niet alleen. Alle kinderen mogen meehelpen prinses Arnerijntje te bevrijden - met hulp van allerlei andere sprookjesfiguren, natuurlijk. Tip: neem een paraplu mee en versier hem met tekeningen en knuffels. De mooiste paraplu wint een prijs!

De catwalk op met Roodkapje

De magie van sprookjesverhalen zweeft door de hele stad. In de binnenstad is op vrijdag 28 oktober om 12:00 uur en 15:00 uur een sprookjesmodeshow. Modellen én prinsessen lopen mee. Kinderen kunnen zich online opgeven om met een sprookjesfiguur de show te trotseren. Meisjes gaan vaak in een prinsessenjurk de catwalk op, jongens in een ridderkostuum - maar ze mogen natuurlijk helemaal zelf hun outfit bepalen. In de binnenstad zijn ook speurtochten door het centrum die je langs allerlei etalages brengen, waar letters verstopt zitten. Speur je een weg door Arnhem, verzamel alle letters en ontrafel een spreuk.

Drakenbrouwsels en prinsessenshampoo

Er zijn activiteiten voor alle leeftijden tijdens het festival. In het Nederlands Watermuseum staan de betoverende brouwsels al voor je klaar. Daar kunnen kinderen vanaf vier jaar piraten- of prinsessenshampoo brouwen in het lab. Inclusief flesje met een eigen etiket - je kunt ook op de foto als prinses of piraat. Nog iets spannender: kinderen vanaf zes jaar mogen in het lab drakendank maken. Er is namelijk een draak ziek en alleen met het juiste tegengif wordt hij weer gezond. Moet je eerst wel ontdekken waar de draak zo ziek van is geworden.

Voor elke leeftijd is er van 22 tot en met 30 oktober iets leuks te doen. Bekijk meer informatie over het Sprookjesfestival.

Foto 2. Niet raar opkijken als je Sneeuwwitje, Hans en Grietje of andere sprookjesfiguren tegenkomt in Arnhem! Foto: Sprookjesfestival.
Foto 3. Links: Hand in hand met Roodkapje over de rode loper. Foto: Debby Gosselink. Rechts: De musical Pinokkio speelt in het Stadstheater. Foto: De Efteling.

Laatst gewijzigd: 2016-10-24 08:29:51 · Gepubliceerd: 21 oktober 2016 - 1607