1

Wonderen uit alle wereldculturen

Ga op reis door het Afrika Museum, Museum Volkenkunde en het Tropenmuseum

Beleef de Afrikaanse cultuur - met korting!   Nieuws - commerciële bijdrage door
Foto 1. Ontmoet de mystery guest in Museum Volkenkunde.

archief oud artikel 25 oktober 2016 Cultuur Berg en Dal, Gelderland Reizen om iets van andere culturen te ervaren, daarvoor hoef je Nederland niet te verlaten. Mensen uit allerlei verschillende culturen vertellen hun verhaal in het Tropenmuseum, het Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Proef van de culturen en ontdek dat we allemaal mensen zijn, hoe verschillend ook!

Proef van de Afrikaanse cultuur

BERG EN DAL - Wandel door het dorp van de de Kusasi uit Ghana en steek het bruggetje over naar de paalwoningen in Benin. Een wandeling door het buitenmuseum van het Afrika Museum brengt je bijna echt in Afrika. Bezoekers maken kennis met alle verschillende culturen die het continent herbergt. Hoe beleven mensen in de Afrikaanse gemeenschap hun religie en hoe kijken wij Europeanen eigenlijk naar de Afrikaanse medemens? Kinderen gaan op ontdekkingstocht door Afrika met een spannende speurtocht of een kijktour.

Tip: in de herfstvakantie organiseert het Afrika allerlei extra activiteiten en workshops. Doe mee aan een workshop percussie en luister naar Afrikaanse verhalen. In de workshop krachtbeeld kom je erachter wat de betekenis van krachtbeelden is. De deelnemers maken vervolgens allemaal hun eigen krachtbeeld. Via DagjeWeg.NL Tickets krijg je korting op alle tickets voor het Afrika Museum!

Van continent naar continent in Museum Volkenkunde

LEIDEN - Van continent naar continent, van de ene boeiende cultuur in de andere. In Museum Volkenkunde vind je een schatkamer aan mooie spullen uit Japan, Indonesië, Oceanië, Noord-Amerika - ja, eigenlijk van over de hele wereld! Waar gaat de reis beginnen? In de Singosari tempel op Java, waar twee wachters je ontvangen. Of bij de Indianen van Noord-Amerika, waar een hoofdtooi van de Comanche Indianen, juwelen van de Navajo en een bijl van de Sioux liggen. Boeiend en prachtig: geniet van de reis door Museum Volkenkunde. Ook kinderen gaan mee op reis, hun eigen reis. Bijvoorbeeld in de Wilde Bus, een fantasievoertuig voor kinderen van twee tot zes jaar.

Tip: kom in de herfstvakantie naar het Museum Volkenkunde en doe mee aan allerlei leuke activiteiten en workshops. Ontmoet de mystery guest, ga met hem op de foto en bezoek de nieuwste tentoonstelling Wereld Vol Veren. Overal ter wereld versieren mensen hun kleding en gebruiksvoorwerpen met veren. De mooiste creaties zie je in de tentoonstelling. Bestel al je tickets voor Museum Volkenkunde met korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Iedereen heeft een verhaal

AMSTERDAM - Alle mensen hebben hun eigen verhaal. Luister naar deze verhalen van overal ter wereld in het Tropenmuseum. Zoals de persoonlijke verhalen van mensen uit Nederlands-Indië, eeuwen geleden. Of de kleurrijke verhalen uit het land van de verhalenvertellers: India. In de interactieve tentoonstelling Verhalenreis klinken geschiedenissen over liefde, list en moed. Jong en oud kan gaan liggen op een hemelbed en in alle rust luisteren naar deze wonderlijke verhalen, zoals de liefdesgeschiedenis van de moedige Hanuman en de beeldschone Sita.

Tip: ga in de herfstvakantie naar het Tropenmuseum en stap in het vliegtuig! In de tentoonstelling ZieZo Marokko maak je kennis met Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij vertellen je alles over het land van hun ouders: Marokko. Reis mee en volg hun spoor door de medina - een doolhof van straatjes. Ook voor het Tropenmuseum bestel je tickets met korting op DagjeWeg.NL Tickets.

Foto 2. Luister naar verhalen uit Afrika. Foto: Afrika Museum
Foto 3. In de tentoonstelling ZieZo Marokko maak je kennis met de rijke cultuur van Marokko. Foto: Tropenmuseum / Ivar Pel

Laatst gewijzigd: 2016-10-25 15:29:42 · Gepubliceerd: 2016-10-20 17:23:16 - 2177