1

Soldaat van Oranje - De Musical: nú verlengd tot en met mei

Beleef de meest iconische musical van Nederland

Soldaat van Oranje - De Musical Nieuws - gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Soldaat van Oranje - De Musical vertelt het waargebeurde verhaal van verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema. Fotograaf: Joris van Bennekom.

archief oud artikel 24 oktober 2016 Cultuur Katwijk, Zuid-Holland Zes jaar geleden ging Soldaat van Oranje - De Musical in première in de TheaterHangaar in Katwijk. De unieke musical over oorlog, keuzes, onverwachte vijanden en helden veroverde de harten van Nederland en brak record na record. Sinds de eerste voorstelling in 2010 heeft de musical meer dan 2.166.000 bezoekers mogen ontvangen. Nog niet geweest? De musical is nú verlengd tot en met mei! Met de 360 graden draaiende theaterzaal zit het publiek letterlijk middenin het meeslepende verhaal. Een overweldigende ervaring die je absoluut mee wilt maken.

Een oorlog vol keuzes

Soldaat van Oranje - De Musical vertelt het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema, één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis. In 1940 woont de 23-jarige Erik in Leiden, waar hij met zijn vrienden geniet van een onbezorgd studentenleven. Dan vallen de Duitsers Nederland binnen en is plotseling alles anders. Erik en zijn vrienden beseffen dat niets ooit nog hetzelfde zal zijn. Wie kunnen ze nog vertrouwen? De oorlog zet iedereen op scherp. De studenten staan ineens voor levensbepalende keuzes. Aan welke kant staan ze? Gaan ze vechten voor vrijheid, volk en vaderland? Doorstuderen alsof er niets is gebeurd? Of kiezen ze bewust voor de kant van de vijand?

Van student naar verzetsheld

De oorlog gooit Eriks leven compleet om. Aan het begin van de oorlog ontsnapt hij naar Engeland. Vanaf daar smokkelt hij zendapparatuur mee terug naar Nederland en is hij als piloot betrokken bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor al zijn verzetswerk zelfs al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde - de hoogste Koninklijke onderscheiding die er in Nederland bestaat.

Onvergetelijke en unieke ervaring

Soldaat van Oranje - De Musical is niet gewoon een voorstelling - het is een complete ervaring. De theaterzaal draait 360 graden, waardoor het publiek het verhaal wordt ingetrokken. De gouden combinatie van een belangrijk verhaal dat doorgegeven moet worden en de unieke belevenis in de TheaterHangaar, bezorgde de voorstelling record na record. Al sinds 31 december 2013 is de musical de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis. En sinds 27 november 2015 heeft de productie nog een theaterrecord op zijn naam staan: de meeste bezoekers ooit!

Foto 2. Scène uit Soldaat van Oranje - De Musical. Fotograaf: Joris van Bennekom.
Foto 3. Scène uit Soldaat van Oranje - De Musical. Fotograaf: Joris van Bennekom.
Foto 4. Scène uit Soldaat van Oranje - De Musical. Fotograaf: Joris van Bennekom.

Laatst gewijzigd: 2017-04-28 11:04:31 · Gepubliceerd: 24 oktober 2016 - 1442