Stap binnen bij kunstzinnig Nederland

Bezoek de Nationale Kunstweek 2016 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Ontdek de schoonheid van beeldende kunst tijdens de Nationale Kunstweek

5 november 2016 Cultuur Landelijk Geniet komende week optimaal van beeldende kunst tijdens de Nationale Kunstweek! Tientallen kunstenaars, galerieën, musea en andere kunstzinnige organisaties in heel Nederland laten je kennismaken met beeldende kunst. Maak sieraden van glas tijdens een workshop in Den Haag of bewonder het werk van Erika Stanley, die bekende Rotterdamse bouwwerken schildert in de stijl van Vincent van Gogh.

Foto 1. Bezoek een kunstexpositie bij jou in de buurt. Foto: Pexels.com

Een week vol kunst en inspiratie

De Nationale Kunstweek vindt plaats van 5 tot en met 13 november door heel Nederland. Maak kennis met de Maastrichtse beeldhouwkunst of bezoek het Groninger Museum voor de helft van de prijs. Combineer een dagje strand met een workshop keramiek in atelier Paspartoe in Noordwijk of volg op de voet hoe de stadsschilder van Enschede te werk gaat. In alle hoeken van Nederland is kunst te vinden!

Weekendje ateliers hoppen

Voor het eerst wordt de Kunstweek afgetrapt met het Landelijk Atelierweekend op 5 en 6 november. Meer dan 220 beroepskunstenaars zetten hun atelierdeuren wagenwijd open en laten je graag hun werk zien. Zo kijk je op zaterdag in Vught mee hoe glas-in-lood gemaakt wordt en volg je bij Vonkzeefdrukken in Maassluis hoe het zeefdrukproces in z’n werk gaat. Edelsmitten, beeldhouwers, kunstschilders, fotografen: kunst komt in zijn gehele breedte aan bod tijdens dit weekend. Ook bij jou in de buurt. De toegang is gratis!

De nieuwe Rembrandt

Nederland telt talloze goede kunstenaars, maar er kan er maar één de beste zijn. Elke editie van de Nationale Kunstweek start met de verkiezing van de Kunstenaar van het jaar 2017. Ook voegt Stichting Kunstweek een kunstenaar toe aan de zogeheten 'Galerie der Onsterfelijken', de top honderd van de meest gewaardeerde Nederlandse overleden kunstenaars. Wie o wie mag zich dit jaar aansluiten in de rij achter Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer? De Kunstweek wordt afgesloten met de Nationale Kunstdagen in Ahoy Rotterdam.

Op een rijtje

  • De Nationale Kunstweek vindt plaats van 5 tot en met 13 november door heel Nederland.
  • De Kunstweek begint met het Landelijke Atelierweekend op 5 en 6 november door het hele land en wordt afgesloten met de Nationale Kunstdagen op 12 en 13 november in Ahoy Rotterdam.
Foto 2. In veel ateliers mag je ook zelf aan de slag. Foto: Pexels.com
Foto 3. Groninger Museum. Foto: Ralph Richter / © Groninger Museum

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-11-02 16:28:57 · Gepubliceerd: 2016-11-02 11:01:46 - 757