7 uitjes voor een sprookjesachtige kerstvakantie met kids

Vier kerst met Sneeuwwitje, op een kasteel en in een circus.

Andere uitstapjes in de kerstvakantie Redactioneel door
Foto 1. Maak kennis met de bewoners van het kasteel. Foto: Kasteel de Haar Utrecht

archief oud artikel 17 november 2017 Landelijk Uit de hemel dwarrelen sneeuwvlokjes, het vuur knappert in de open haard en de kerstvakantie is bijna aangebroken. De kinderen staan te popelen om naar buiten te gaan. Gelukkig valt er in de decembermaand buitenshuis genoeg te beleven. Een kerstcircus, ijspret, een spannende speurtocht of zelf een heerlijke speculaaspop bakken, het kan allemaal! Om je een handje op weg te helpen vind je hier zeven betoverende uitjes voor de kerstvakantie.

Dwalen door een sprookjeskasteel

HAARZUILENS - Een avontuur wacht op Kasteel de Haar. Het grootse kasteel spreekt altijd wel tot de verbeelding, maar in de kerstvakantie slaat de fantasie op hol! Bezoekers beleven een echt sprookje met De geheime sprookjes van De Haar. Een sprookjesspeurtocht leidt jong en oud door het kasteel en aan het einde staat een heuse muzikale sprookjesshow op het programma. Op naar het winterkasteel voor dit spektakel! Voor een snufje extra betovering zijn er Geheime sprookjesavonden, waarop bezoekers 's avonds in een verlicht kasteel genieten van het speciale programma. De geheime sprookjes van De Haar zijn te bezoeken van 25 december 2017 tot en met 7 januari 2018.

Betoverende paarden in het Wereldkerstcircus

AMSTERDAM - Sensationele trapezekunsten door Russische artiesten, huizenhoge sprongen en clown-acts van wereldformaat. Geef je kerst een magisch tintje en bezoek een voorstelling van het Wereldkerstcircus in Carré. De betoverende paardencarrousel waarin 28 paarden tegelijkertijd in de manege lopen en een adembenemende show neerzetten, is zeker de moeite waard. Het Wereldkerstcircus is vanaf 21 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018 te bewonderen.

Ontmoet Sneeuwwitje in het theater

AMSTERDAM - In Amsterdam leer je Sneeuwwitje van een hele andere kant kennen. Zelfs de allerkleinsten (vanaf drie jaar) genieten in het Kleine Theater van Ostade A'dam van een prachtige Sneeuwwitje-voorstelling. De acteurs transformeren het klassieke verhaal tot een warm winterverhaal dat niet te eng is voor de allerkleinsten, maar uitdagend blijft voor de oudsten. Beleef de vrolijke, muzikale en poëtische kant van theater! De familievoorstelling Sneeuwwitje is te zien op 28, 29 en 30 december 2017 en op 21 en 24 januari 2018 .

Uitrazen op de kermis

GRONINGEN - Leef je uit op de allergrootste overdekte kermis van Nederland en kom snel naar het Kerstplaza Groningen bij het Martiniplaza. Spring in de botsauto's of beproef je geluk bij één van de talloze grijpkranen. Genoeg gespeeld op de kermis? Op de bijbehorende kerstmarkt is er allerlei lekkers te koop waar je meteen je kerstinkopen kunt doen. Kerstplaza Groningen is er vanaf 25 december 2017 tot en met 8 januari 2017.

IJspret voor het hele gezin

AMERSFOORT - Of het nu wel of niet gaat vriezen tijdens de kerstvakantie, ijs ligt er sowieso! Haal je schaatsen van zolder en kom naar het Winterparadijs op het Eemplein in Amersfoort. Heb je geen schaatsen, dan huur je ze gewoon bij de ijsbaan. Op de schaatsbaan van ruim zeshonderd vierkante meter, voelt het als een knus winterwonderland. Om de ijsbaan heen vind je talloze eetgelegenheden met typisch winterse hapjes en drankjes. Heerlijk als je even wilt opwarmen! Schaatsen op het Eemplein kan van 24 november 2017 tot en met 7 januari 2018.

Bak en versier je eigen speculaaspop

HATTEM - Wat is er nou heerlijker dan de geur van versgebakken speculaas? Stap in de schoenen van een professionele bakker en maak je eigen speculaaspop. In het Nederlands Bakkerijmuseum leer je alles over het reilen en zeilen van de bakkerij. Trek je bakkerspak aan en leer hoe een echte bakker deeg maakt, kneedt en rolt. Het leukste van alles is natuurlijk het opeten van je eigen creatie. Dat wordt smullen! Het museum organiseert ook leuke speurtochten. Tip: Bestel kaartjes via DagjeWeg.NL Tickets en ga met korting naar het Nederlands Bakkerijmuseum!

In het Nederlands Openluchtmuseum geniet je tijdens de kerstvakantie van een ouderwets gezellige winter. Schaatsen, sleeën en warme chocolademelk drinken: alles wat bij de winter hoort, is hier te vinden. Geniet ook van de winter en bestel tickets met 25% korting voor het Nederlands Openluchtmuseum.
Foto 2. Heerlijk smullen van speculaas. Foto: Nederlands Bakkerijmuseum
Foto 3. IJspret voor het hele gezin. Foto: Wanda Dijkstra
Foto 4. Botsauto's, draaimolens en grijpkranen op de grootste overdekte Kermis van Nederland. Foto: Kerstplaza Groningen
Foto 5. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand... Foto: Anke Engels
Foto 6. Beleef een magische kerst met het Wereldkerstcircus in Koninklijk Theater Carré. Foto: Katja Stuppia
Foto 7. Nederweert ontpopt zich tot Dickensdorp. Foto: Johan Horst Fotografie

Laatst gewijzigd: 2017-12-14 15:28:39 · Gepubliceerd: 17 november 2017 - 3493