Nog even winters genieten in het Openluchtmuseum

Vier een ouderwets gezellige winter in het Nederlands Openluchtmuseum - met 25% korting! |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Schaatsen op de ijsbaan, chocolademelk drinken en sleetje rijden

29 november 2016 Cultuur Arnhem, Gelderland De winter vliegt voorbij in het Nederlands Openluchtmuseum! Tot en met 15 januari kun je nog genieten van de echte winter van vroeger, met schaatsen, stamppot en sleetje rijden. Ambachtslieden demonstreren in het museum hun traditionele werkzaamheden. Kijk op het Zaanse plein toe hoe de klompmaker zijn klompen maakt en proef stroop uit de stroopmakerij 't Goeye Goet.

Foto 1. Een heerlijke, ouderwets gezellige winter.

Winters van vroeger

Heb jij je schaatsen al uit de kast gehaald en ingevet? Want ook dit jaar kun je ze weer onderbinden voor een rondje op de ijsbaan van het Nederlands Openluchtmuseum. Tot in de avonduren is de baan open om eindeloos rondjes te zwieren. Leuk en handig: je kunt ook gratis schaatsen lenen. Voor de jongste kinderen is er een krabbelbaan, om in alle rust te oefenen als de grote ijsbaan nog net teveel gevraagd is. Is het niet spannend genoeg? Daag jezelf uit en glij van de sleebaan af! Spanning en sensatie gegarandeerd.

Geniet van een ouderwetse winter met 25% korting!

Aan de slag in het water- en vuurwinkeltje

Ook op deze laatste winterdagen in het Openluchtmuseum zijn er helpende handen nodig in het water- en vuurwinkeltje van Lambertus. In de Amsterdamse Westerstraat word je omgetoverd tot een echte water en vuurverkoper en verkoop je warme kooltjes en warm water. Een gouden handel rond 1900! Wil je even bijkomen van het harde werk in de water en vuurwinkel? Op het kindererf bak je zelf een broodje boven een knapperend vuurtje. Van dit warme broodje krijg je vast weer genoeg energie voor de winterkermis waar de draaimolen voor je klaar staat. Laat zien hoe sterk je bent bij de Kop van Jut en bij de Vroolijke keuken mik je naar hartenlust op oud serviesgoed.

Heerlijk winters biertje

Niet alleen glühwein en warme chocolademelk, maar ook het winterbier ’t Goeye Goet hoort echt bij de winters van het Nederlands Openluchtmuseum. In de bierbrouwerij leer je alles over de smaak, de geur en de grondstoffen van dit bijzondere winterse bier. Verken het hele museumpark met de historische tram, die je langs alle bijzondere plekken van het museum voert.

Kermis op het Zaanse plein

Op het Zaanse plein is het ouderwets gezellig, want de winterkermis is in volle gang. Draai rondjes op de draaimolen en ga langs bij de klompenmaker, die laat zien hoe ze vroeger klompen maakten. Heb je last van een loopneus, wintertenen of een droge huid? In de kruidentent vind je oude huismiddeltjes tegen deze winterse kwaaltjes. En ook deze winter komt op het Zaanse plein de geur van verse poffertjes je tegemoet.

Bestel tickets met 25% korting voor het Nederlands Openluchtmuseum

Foto 2. Volop winterpret in het Nederlands Openluchtmuseum.
Foto 3. Bind de schaatsen onder voor een rondje op de gezellige ijsbaan.
Foto 4. Mooie winterse plaatjes.
Zoef! Wie het eerst beneden is!
Oerhollands landschap.

Laatst gewijzigd: 2017-01-10 10:51:53 · Gepubliceerd: 2016-11-21 12:32:25 - 16913