1

Dagje Groningen? Dit zijn de leukste hotspots

Loop deze leuke winkeltjes in Groningen niet voorbij

Dagje Groningen Redactioneel door
Foto 1. Wadapartja is een lunchcafé en conceptstore tegelijk. Foto: DagjeWeg.NL

23 november 2016 bijgewerkt: 9 oktober 2018 Toerisme Groningen, Groningen Groningen is hip! Deze bruisende studentenstad heeft talloze leuke adresjes. Plof, nadat je de Martinitoren hebt beklommen, lekker neer voor een goede kop koffie, lunch in een fotogeniek interieur en scoor typisch Groningse souvenirs. Wij geven je tips voor de beste, lekkerste en gezelligste hotspots voor een dagje Groningen.

Van koffie tot juice

BLACK & BLOOM - Heerlijk om tijdens je dagje shoppen even te zitten in een gezellig café en onder het genot van een drankje de verdere plannen door te nemen. Voor de beste koffie van de stad moet je bij espressobar Black & Bloom in de Oude Kijk in 't Jatstraat zijn. In 2016 is Black & Bloom uitgeroepen tot beste koffietent van Nederland. Hier weten ze letterlijk álles van koffie.

FEEL GOOD - Meer toe aan een verfrissend sapje? Loop dan een paar deuren verder naar Feel Good: Food & Juice. Hier serveren ze, naast de gezondste smoothies en sapjes, ook heerlijke maaltijden. Allemaal gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

KATTENCAFÉ OP Z'N KOP - Goed nieuws voor de kattenliefhebbers: in Kattencafé Op z'n Kop word je tijdens je bezoek helemaal omringd met, jawel, katten. Voeren mag niet, aaien gelukkig wel. Ook voor lunch en high tea kan je hier terecht.

Lunchen doe je hier

WADAPARTJA - Het vergt wat creativiteit, maar Wadapartja is een typisch Groningse term. Lunch uitzoeken op de menukaart van dit gezellige eetcafé is een feestje; bijna alle gerechten bevatten een woordgrapje. Kijk tijdens het eten goed om je heen, want alles wat je ziet is te koop! Wadapartja is namelijk ook een conceptstore met de leukste spulletjes.

TOET - Zin in zoet? De lekkerste toetjes en taarten vind je bij Toetjesparadijs TOET! Van worteltjestaart tot scones en crème brûlée. Keuzestress? Ga dan voor een high tea. Voor grotere groepen organiseert TOET ook graag een toetjesdiner van zeven gangen.

FRIETWINKEL - In de populaire Folkingestraat zijn nog veel meer fijne eettentjes te vinden, zoals Frietwinkel Groningen. Hier eet je biologische friet (of is het patat?) uit een handige puntzak.

ARIOLA - Als je niet uitgebreid wil zitten, stap dan Ariola eens binnen. In dit schattige Italiaanse winkeltje verkopen ze de lekkerste pasta's, kruiden en hapjes - ook om meteen op te eten.

Hippe Groningse winkeltjes

HOLTBAR - De hippe HOLTBAR is een koffiebar en conceptstore ineen. Koop interieuraccessoires en andere hebbedingetjes, terwijl je latte macchiato wordt klaargemaakt.

DE BOERGONDIËR - De grappigste Groningse souvenirtjes koop je bij De Boergondiër in de Folkingestraat. Neem bijvoorbeeld een Grunneger bessenlikeurtje, een zakje 'stroatklinkers' of een kaasje uit de regio mee naar huis.

TOY TOY - In speelgoedwinkel Toy Toy scoor je vintagebehang, antiek servies, houten speelgoed en nog veel meer leuke spulletjes. Ideaal als je op zoek bent naar cadeaus voor kleine kinderen.

FOLK - Nog zo'n leuke conceptstore: FOLK. Ook deze winkel vind je in de Folkingestraat. Met mooie kleding en sieraden, hilarische posters en de leukste woonaccessoires.

Foto 2. Groningen is een leuke stad voor een stedentrip. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 3. De lekkerste koffie drink je bij Black & Bloom. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 4. Conceptstore FOLK verkoopt leuke hebbedingetjes. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 15:11:10 · Gepubliceerd: 23 november 2016 - 13310