Shop je suf in deze Groningse kinderwinkeltjes

De 5 leukste kinderwinkeltjes van Groningen op een rij

Wat te doen in Groningen Redactioneel door
Foto 1. Duurzaam houten speelgoed bij ToyToy. Foto: redactie DagjeWeg.NL

archief oud artikel 1 december 2016 Groningen, Groningen Kom heerlijk een dagje winkelen in het Noorden en pak de trein of auto naar Groningen. Naast het prachtige historisch erfgoed, het Groninger Museum en de Martinitoren, biedt deze stad ook veel winkelplezier. Scoor iets exclusiefs, nostalgisch of iets lekkers in deze vijf kinderwinkeltjes tijdens een dagje uit in Groningen!

Nostalgisch kinderspeelgoed

De geur van oude boeken, muziek uit de jaren vijftig en vintage speelgoed. Als je door de Folkingestraat in Groningen wandelt, mag je speelgoedwinkel ToyToy niet overslaan. Loop binnen en reis terug in de tijd waarin internet en smartphones nog niet bestonden. Hier vind je onder andere sfeervolle nachtlampen in dierenvorm, houten autootjes, blikken broodtrommels en hip retrobehang. Ook volwassenen kunnen er terecht voor vintage spulletjes, zoals nostalgisch servies en oude schoolplaten.

Je neus in de boeken

Boeken, boeken en nog eens boeken! De Groningse kinderboekhandel is een walhalla voor boekenwurmen, klein of groot. Deze overzichtelijke winkel is één van de oudste boekenwinkels van Nederland. De collectie bestaat uit maar liefst 5000 verschillende kinderboeken variërend van prentenboeken voor peuters en kleuters tot romans voor jongvolwassenen. Neus lekker rond en vind het perfecte boek. Of bekijk het unieke aanbod educatief speelgoed, puzzels, knuffels en wereldbollen.

Gehaakte knuffeltjes

Zachte knuffels, exclusief servies en heerlijke geurkaarsen. Stap cadeauwinkel Lily & Rose binnen en je kijkt je ogen uit. Het ruikt er heerlijk naar geurkaarsen. Van de bonte en kleurrijke serviescollectie krijg je spontaan zin om thee te drinken. Op zoek naar een kraamcadeautje dat net even anders is? Schattige gehaakte Nijntjes en nog heel veel meer moois lachen je toe vanuit de etalage. In deze winkel scoor je ook originele cadeautjes voor volwassenen.

Cadeautjes in regenboogkleuren

Wie voor de etalage van cadeauwinkel De Regenboog staat, voelt zich spontaan vrolijk. In deze winkel vind je speelgoed in alle kleuren van regenboog. Houten stapelringen, fleurige decoratie, sieraden, pennen, potloden, sleutelhangers, spelletjes en boekjes. Een uniek vrolijk cadeautje is hier snel gevonden.

Ouderwets snoepen

Dropstokjes, honingbijen, toverballen, chocoladespekjes en salmiak-riksen. Ook al is snoepen niet alleen aan kinderen besteed, mag snoepwinkel Droppie in dit rijtje niet ontbreken. Deze ouderwetse winkel verkoopt wel 300 soorten drop en snoepgoed. Wie binnenloopt, waant zich in de tijd van zijn grootouders. Het kleurrijke snoep staat uitgestald in hoge glazen potten en is letterlijk een lust voor het oog. Op zoek naar iets gezonders? Droppie verkoopt ook suikervrij snoepgoed!

Foto 2. Historisch speelgoed in een vintage winkeltje. Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Foto 3. Vrolijke kleurtjes in de etalage van De Regenboog. Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Foto 4. Laat je verrassen door het kleurrijke speelgoed. Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Foto 5. Gehaakte knuffeltjes, zachte pluche knuffels en andere kraamcadeaus. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2022-07-28 16:49:02 · Gepubliceerd: 1 december 2016 - 6492