Vier de winter in het nijntje wintermuseum

Stap op de slee met nijntje en haar vriendjes

nijntje wintermuseum Nieuws door
Foto 1. In het nijntje wintermuseum kun je skiën en sleeën. Foto: © nijntje museum

archief oud artikel 3 december 2016 Toerisme Utrecht, Utrecht Brr, wat is het koud buiten! Gelukkig is het in het huis van nijntje altijd knus en warm, zelfs als er sneeuw valt. Van 6 december 2016 tot en met 29 januari 2017 tovert het nijntje museum om in een gezellig nijntje wintermuseum. Kom jij ook spelen met nijntje en haar vriendjes?

Winterpret

Betoverende lichtjes, dwarrelende sneeuw, winterse spelletjes: het huis van nijntje staat van 6 december 2016 tot en met 29 januari 2017 helemaal in het teken van de koude winter. Stap binnen in het vrolijke Utrechtse museum en versier een kerstengel, trek ski's aan en maak een ritje op de slee. Op zondag luister je naar kerst- en winterverhaaltjes tijdens het voorleesuurtje. In de tuin van nijntje bouw je een levensgrote sneeuwpop die níet smelt en in de kerstvakantie knuffel je met de dieren uit de kerststal van Dick Bruna. Kortom, in het nijntje wintermuseum maak je een feestje van de winter!

Sneeuwballengevecht met nijntje

Zodra het museum sluit, gaat nijntje naar buiten om in de sneeuw te spelen. Van 30 oktober 2016 tot en met 31 januari 2017 zie je elke avond van 17:15 uur tot 23:00 uur de animatie van nijntje op de gevel van het nijntje museum. Een heerlijk winters tafereeltje om je dagje uit mee af te sluiten. Knuffel elkaar lekker warm tijdens het filmpje, want je wordt dertien minuten zoet gehouden.

Over het nijntje museum

In februari 2016 is het nijntje museum heropend. In dit vrolijke museum maken peuters en kleuters kennis met de wereld aan de hand van verschillende thema's uit de boekjes van nijntje, zoals de dokter, dieren en het verkeer. Hang nijntjes jurkjes op aan de waslijn, maai het gras en maak een ritje in de bus. Welk seizoen het ook is, bij de familie pluis verveel je je geen moment!

Foto 2. Knuffel met de schattige dieren uit de kerststal. Foto: © nijntje museum
Foto 3. Bouw je eigen sneeuwpop. Foto: © nijntje museum

Laatst gewijzigd: 2016-12-02 17:20:04 · Gepubliceerd: 3 december 2016 - 1883