1

De jaguar is terug in ARTIS!

ARTIS opent nieuw verblijf voor jaguars

ARTIS   Persbericht door
Foto 1. De mannetjes- en vrouwtjesjaguar leven gescheiden van elkaar. Foto: © ARTIS, Edwin Butter

archief oud artikel 21 december 2016 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland ARTIS heeft er twee nieuwe bewoners bij: een zwarte mannetjesjaguar en een vrouwtje met een gevlekte vacht. Op 20 december 2016 opende de Amsterdamse dierentuin een prachtig nieuw verblijf voor de jaguars.

Klimmen, chillen, zwemmen

De twee jaguars leven apart van elkaar: het mannetje leeft in een ruimte van 400 vierkante meter, het vrouwtje heeft 600 vierkante meter tot haar beschikking. Bij een bezoekje aan ARTIS ontdek je snel dat het verblijf lijkt op hun natuurlijke leefomgeving, Midden- en Zuid-Amerika. Zo zijn er eeuwenoude Spaanse olijfbomen geplaatst, waar de roofdieren in kunnen klimmen en op de uitkijk liggen. Ook staan er rotswanden die bestaan uit 2500 blokken natuursteen. Wist je dat jaguars van zwemmen houden? Bewonder hun zwemkunsten in de twee waterpartijen. De jaguars zijn vanuit verschillende tunnels om het verblijf heen te bekijken.

Living apart together

De jaguar staat erom bekend dat hij alleen soortgenoten opzoekt in de paringstijd. Als het eenmaal zover is, komt er tijdelijk een tunnel tussen de twee verblijven. Maar die is ook gauw genoeg weer weg: als er eenmaal een jaguarbaby is, wil de moeder niet dat de vader te lang in de buurt blijft. De dierverzorger vertelt je graag alles over het leven van de prachtige roofdieren!

Foto 2. Kom snel de prachtige roofdieren bewonderen in hun nieuwe onderkomen. Foto: © ARTIS, Edwin Butter
Foto 3. Het jaguarverblijf is tropisch ingericht. Foto: © ARTIS, Samuel van Leeuwen

Laatst gewijzigd: 2016-12-21 12:31:11 · Gepubliceerd: 2016-12-21 11:44:32 - 299