Top 5 uitjes voor kerst

Wat is er allemaal te doen met kerst? | Nieuws door

Blijf niet binnen hangen, maar ga er samen op uit deze kerstdagen!

23 oktober 2017 Toerisme Landelijk We grinniken allemaal om de mensen die op tweede kerstdag op de meubelboulevard rondstruinen. Maar wat ga jij doen tijdens de kerstdagen? Na het diner en de - waarschijnlijk veel te veel - lekkernijen tussendoor op de kerstdagen zelf, is een beetje activiteit best welkom. Dit zijn de leukste uitjes voor de kerstdagen!

Foto 1. 'Old Pine'. Foto: PokemonaDeChroma. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

1. Bezoek een museum

Veel musea zijn in de kerstvakantie vaker open, en organiseren bovendien allerlei extra activiteiten voor families zodat je alvast in de kerststemming kunt komen. In het Doe Museum kun je bijvoorbeeld lekker zelf aan de slag. Het museum is helemaal in de kerstsferen met een kerstbrunch en kinderen laten hun bouwkunsten zien bij de Bricks Bouwwedstrijd, waarbij ze een reusachtige sneeuwpop van LEGO maken. Op tweede kerstdag zijn veel musea geopend. Bezoek Freek Vonk een dagje in de tentoonstelling GIF! in Naturalis. Wij hebben alvast drie redenen voor je op een rijtje gezet waarom je hier absoluut heen moet! Op Kasteel de Haar geniet groot en klein van een sprookjesachtige Country & Christmas Fair. Prinsjes, prinsesjes, ridders en jonkvrouwen kunnen hier shoppen en opwarmen met warme chocolademelk. Ook is er entertainment, uiteraard met een winters sausje.

Je vindt alle musea op DagjeWeg.NL. Kijk snel welke activiteiten zij organiseren!

2. Naar een kerstcircus

De circusartiesten draaien overuren tijdens de decembermaand. Bewonder hun geweldige kunsten bij één van de vele kerstcircussen! Beleef een spectaculaire show bij Kerstcircus Ahoy en zie de wereldtop van de circuswereld in onze hofstad bij het Kerstcircus Den Haag. Bekijk clowns en spannende acrobaten bij het Wereldkerstcircus in Koninklijk Theater Carré Amsterdam. Het belooft een echte familieshow te worden!

Vind meer kerstcircussen: een uitje voor de hele familie.

3. Ga schaatsen

Het kan al, zelfs al in het buiten nog bijna warm: schaatsen! Bind de schaatsen onder tijdens de kerstdagen en stuntel of glijd met z'n allen over de ijsbaan. Een mooie gelegenheid om wat calorietjes te verbranden en ondertussen samen van de vrije tijd te genieten. Kom romantisch een rondje schaatsen onder de Euromast in hartje Rotterdam. Als het donker wordt, gaan de lampjes aan voor het ultieme wintergevoel. Voor toeschouwers staat er warme glühwein klaar.

Vind een tijdelijke ijsbaan in de buurt - als het genoeg heeft gevroren - of ga naar een permanente ijsbaan.

4. Trek de natuur in

Een frisse wind en zachte temperatuur zorgen ervoor dat het ook deze maand heerlijk is om buiten te zijn! Wandel door de mooie natuur in de Kaapse Bossen in Doorn met een kerstwandeling. Geniet van het stille - hopelijk winters besneeuwde - landschap en het uitzicht op Uitkijktoren de Kaap! De boswachter legt je tijdens de wandeling van alles uit en onderweg wacht een warme onderbreking met chocolademelk, koffie of thee.

Vind een natuurpark en ga zelf de natuur in.

5. Luister naar een kerstconcert

Muziek luistert de donkere dagen op! Ga op 16 december alvast naar een concert van vocaal ensemble The Gents in de Edesche Concertzaal en zing zelf ook een christmas carol mee, om al in de stemming te komen. In TivoliVredenburg speelt Anna Fedorova op Tweede Kerstdag in bijna huiselijke sfeer de mooie muziek van Chopin. Helemaal leuk: na afloop krijgt iedereen een cd van Anna Fedorova mee naar huis, gewoon omdat het kerst is.

Foto 2. Maak een mooie kerstwandeling door de Kaapse Bossen. Foto: Natuurmonumenten

2 reacties:

Laatst gewijzigd: 2017-12-18 12:13:26 · Gepubliceerd: 2014-12-23 11:23:16 - 78087