Top 5 uitjes voor kerst

Wat is er allemaal te doen met kerst? |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Blijf niet binnen hangen, maar ga er samen op uit deze kerstdagen!

17 november 2019 Toerisme Landelijk We grinniken allemaal om de mensen die op tweede kerstdag op de meubelboulevard rondstruinen. Maar wat ga jij doen tijdens de kerstdagen? Na het diner en de - waarschijnlijk veel te veel - lekkernijen tussendoor op de kerstdagen zelf, is een beetje activiteit best welkom. Dit zijn de leukste uitjes voor de kerstdagen!

Foto 1. 'Old Pine'. Foto: PokemonaDeChroma. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

1. Bezoek een museum

Veel musea zijn in de kerstvakantie vaker open, en organiseren bovendien allerlei extra activiteiten voor families zodat je alvast in de kerststemming kunt komen. Op tweede kerstdag zijn veel musea geopend. Het Maritiem Museum Rotterdam bijvoorbeeld. Maak een uitdagende zoektocht naar energie op open zee en zelfs onder water en kijk in de haven van professor Plons. Of loop een sprookjesachtige tocht in het Zuiderzeemuseum tijdens het wondermooie Zuiderzeelicht. Wandel door de sfeervolle donkere straatjes en beleef de spannende legende De Scheepskapitein van Enkhuizen door licht, beeld en geluid.

Je vindt alle musea op DagjeWeg.NL. Kijk snel welke activiteiten zij organiseren!

2. Naar een kerstcircus

De circusartiesten draaien overuren tijdens de decembermaand. Bewonder hun geweldige kunsten bij één van de vele kerstcircussen! Beleef een spectaculaire show bij Kerstcircus Ahoy en zie de wereldtop van de circuswereld in onze hofstad bij het Kerstcircus Den Haag. Bekijk clowns en spannende acrobaten bij het Wereldkerstcircus in Koninklijk Theater Carré Amsterdam. De 35e editie van dit circus belooft spectaculair te worden met bekroonde circusacts van over de hele wereld!

Vind meer kerstcircussen: een uitje voor de hele familie.

3. Ga schaatsen

Het kan al, zelfs al is het buiten nog ver boven het vriespunt: schaatsen! Bind de schaatsen onder tijdens de kerstdagen en stuntel of glijd met z'n allen over de ijsbaan. Een mooie gelegenheid om wat calorietjes te verbranden en ondertussen samen van de vrije tijd te genieten. Kom romantisch een rondje schaatsen op de Grote Markt in hartje Groningen. Of ga voor de silent disco après-ski. Overdekt, dus je kan er altijd terecht. Als het donker wordt, gaan de lampjes aan voor het ultieme wintergevoel.

Vind een tijdelijke ijsbaan in de buurt - als het genoeg heeft gevroren - of ga naar een permanente ijsbaan.

4. Trek de natuur in

Een frisse wind en zachte temperatuur zorgen ervoor dat het ook deze maand heerlijk is om buiten te zijn! Wandel door de mooie natuur in de Kaapse Bossen in Doorn met een kerstwandeling. Geniet van het stille - hopelijk winters besneeuwde - landschap en het uitzicht op Uitkijktoren de Kaap! De boswachter legt je tijdens de wandeling van alles uit en onderweg wacht een warme onderbreking met chocolademelk, koffie of thee.

Vind een natuurpark en ga zelf de natuur in.

5. Luister naar een kerstconcert

Muziek luistert de donkere dagen op! Ga op 13 december naar A Festival of Lessons and Carols door het beroemde Roder Jongenskoor in de Edesche Concertzaal en zing zelf ook een christmas carol mee, om al in de stemming te komen. Op 26 december kun je naar het bijzondere kerstconcert A Celtic & Colourful Christmas. Hier speelt ensemble Merain mystieke maar ook zeer vrolijke kerstmuziek uit de hele wereld. In een al even bijzondere omgeving: Kasteel Radboud.

Of ga naar één van de andere kerstconcerten.

Foto 2. Maak een mooie kerstwandeling door de Kaapse Bossen. Foto: Natuurmonumenten
Foto 3. Geniet van een bijzonder kerstconcert door Merain, in een mooi kasteel. Foto: Maartje Roos

Kijk ook bij...

2 reacties:

Laatst gewijzigd: 2019-11-16 22:00:28 · Gepubliceerd: 2014-12-23 11:23:16 - 111423