De leukste dagjes uit dit weekend

Dagje uit op 24, 25 of 26 december? Dit zijn de leukste activiteiten

Redactioneel door
Foto 1. Nederweert ontpopt zich tot Dickensdorp. Foto: Johan Horst Fotografie

archief oud artikel 22 december 2016 Landelijk Een kerstontbijtje in de dierentuin, koeken bakken in het Bakkerijmuseum en middeleeuwse ridders ontmoeten. Thuis blijven hoeft niet deze kerst want er is genoeg te doen in dit extra lange weekend! Kom langs in het Kinderboekenmuseum of maak een treinritje met de kerstman. Fijne feestdagen!

Sportieve kerst vieren

ASSEN - Verbrand de calorieën van het kerstdiner en kom een dagje zwemmen in subtropisch zwemparadijs De Bonte Wever. Naast baantjes trekken in het 25-meterbad, is het hier heerlijk ontspannen in de whirlpool, de Finse sauna of het kruidenbad. Test en verbeter je zwemskills in het golfslagbad en de wildwaterkreek. De allerkleinsten vermaken zich urenlang in het peuterbad met toekijkende pandaberen. De Bonte Wever is ook op 25 en 26 december open. Tip: boek vooraf via DagjeWeg.NL Tickets en ontvang € 2,50 korting.

Jaguars spotten in Artis

AMSTERDAM - Wel eens oog in oog gestaan met een jaguar? In Amsterdam zijn ze sinds deze week te spotten. De dierentuin heeft namelijk een nieuw verblijf voor twee jaguars geopend. Bezoek ook de aapjes, olifanten, giraffen, zebra's en springbokken. De veelzijdige dierentuin ARTIS biedt een thuis aan dieren vanuit de hele wereld. De dierentuin is zowel op 25 december (eerste kerstdag) als op 26 december (tweede kerstdag) geopend. Tip: op tweede kerstdag kun je in ARTIS ontbijten en erna een winterse wandeling door het park maken!

Duik in de wereld van Kikker

DEN HAAG - In het kindermuseum kun je op 26 december de wereld van Kikker bewonderen. In de Ik ben Kikker-tentoonstelling komen kinderen op speelse wijze in aanraking met thema's als angst, liefde en vriendschap. De allerkleinsten doen dit kruipend over het babyparcours met zachte knisperboekjes. Voor de grotere kinderen is er een heus Kikkerdorp gebouwd. Ook leuk is de tentoonstelling 'ABC met de dieren mee' waarin onder andere bekende boekenfiguren als Dikkie Dik en Rupsje Nooitgenoeg te zien zijn. Ouders vermaken zich in het bijbehorende Literatuurmuseum waar nu een mini-expositie te zien is van originele Max Velthuis-illustraties.

Het kerstverhaal in Charles Dickenssfeer

NEDERWEERT - Beleef het kerstverhaal à la Charles Dickens. De klassieker 'A Christmas Carol' komt op 26 december tot leven tijdens het jaarlijkse Eynder Winter Festijn. Naast het Dickensdorp wordt ook het bijbelse kerstverhaal verteld in een levende kerststal en dan is er ook nog het EynderRyck. Hier ontmoet je onder andere middeleeuwse ridders en Sneeuwwitje en de zeven dwergen.

Maak een treinritje met de kerstman

HOORN-MEDEMBLIK - Voor een kerst met cadeautjes en een heuse kerstman moet je dit weekend in Hoorn-Medemblik zijn. De kerstman neemt je mee op reis in een echte stoomtram. Met een fluitende locomotief en kolen op het vuur waan je je voor even terug in de tijd. De trein rijdt heen en weer tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn en Medemblik. Tijdens de rit is het één en al gezelligheid. De kerstman deelt cadeautjes uit en er is voor iedereen een kopje warme chocolademelk. De Kerst Express van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik rijdt iedere dag van 24 tot en met 30 december.

Aan de slag in de bakkerij

HATTEM - Steek je handen uit de mouwen en kom op 26 december langs in het Bakkerijmuseum. Met een bakkersmuts op je hoofd leer je hier de lekkerste koeken bakken van een echte professionele bakker. Doe ook mee met de speurtocht en leer alles over de geschiedenis van dit oude ambacht. Tip: Boek je kaartjes met € 1,50 korting via DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Rupsje Nooitgenoeg in het Kinderboekenmuseum. Foto: Eveline van Egdom
Foto 3. Oog in oog met een echte Jaguar. Foto: Edwin Butter

Laatst gewijzigd: 2017-01-03 15:32:09 · Gepubliceerd: 2016-12-22 09:31:08 - 1272