Een schat aan muzikaal talent tijdens Eurosonic Noorderslag

Meer uitjes in Groningen | Nieuws door Eline Verhoef

Groningen ontpopt zich vier dagen lang tot muziekwalhalla

8 januari 2017 Groningen Groningen bruist tijdens Eurosonic Noorderslag van de muzikale Europese talenten. Het jaarlijkse festival is dé plek waar carrières van artiesten als Jett Rebel, Milky Chance en Aurora gestart zijn. Wees erbij! De 31ste editie van Eurosonic Noorderslag start op woensdag 11 januari en duurt tot en met zaterdag 14 januari.

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Jett Rebel in actie. Foto: Niels Meijer
Foto 1. Jett Rebel in actie. Foto: Niels Meijer

Uitreiking Popprijs

Eurosonic Noorderslag organiseert zowel een muziekfestival als een conferentie voor mensen uit de internationale muziekindustrie. De conferentie begint aanstaande woensdag in De Oosterpoort. Naast de honderden optredens tijdens Eurosonic Noorderslag worden er ook verschillende prijzen uitgereikt, waaronder de Popprijs. Deze prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek werd in het verleden gewonnen door onder anderen Herman Brood, Racoon, Tiësto en Marco Borsato.

Museum Jett Rebel

En dan is er nog Jett Rebel. Hij opent donderdag zijn eigen museum in de Der Aa-Kerk aan de Akerkhof. Jett die tijdens Eurosonic Noorderslag als groot talent ontdekt werd, stelt in het pop-upmuseum persoonlijke eigendommen, instrumenten, foto's en bekende kledingstukken tentoon. Iedereen mag gratis een kijkje nemen. De tentoonstelling is geïnspireerd op de David Bowietoonstelling die vorig jaar gehost werd door het Groninger Museum. De Jett Rebeltentoonstelling is van 12 januari tot en met 14 januari van 13:00 uur tot 18:00 uur.

Gratis evenementen

De meeste kaartjes voor het festival zijn uitverkocht, maar er zijn wel nog kaartjes beschikbaar voor aanstaande woensdag. Mocht het je niet gelukt zijn om felbegeerde kaartjes voor het muziekfestival te bemachtigen, is er altijd nog Eurosonic Air. Een gratis uitgebreid muziekprogramma op de Grote Markt in Groningen. Met artiesten als Gallowstreet, Reykjavíkurdætur, Orange Skyline en Kraantje Pappie belooft het één groot feest te worden. Bekijk het complete programma. Daarnaast maakt 3FM iedere avond live radio op de Grote Markt en kun je in Damsterdiep (in the Summerlabb venue) live showcases meemaken met muzikanten zoals The Slow Show, Amber Arcades, The Staves en C. Duncan. Bekijk de volledige lijst met gratis activiteiten op Eurosonic Noorderslag.

Tip: Kom tijdens je bezoek aan Eurosonic Noorderslag ook langs in het Groninger Museum en bewonder de Rodin-tentoonstelling.
Jett Rebel opent eigen museum. Foto: Linda Stulic
Foto 2. Jett Rebel opent eigen museum. Foto: Linda Stulic
Uitreiking van muziekawards in 2016. Foto: Jorn Baars
Foto 3. Uitreiking van muziekawards in 2016. Foto: Jorn Baars
Laatst gewijzigd: 2017-01-06 14:47:53 · Gepubliceerd: 2017-01-06 11:48:09 - 794