1

Dagje uit dit weekend!

Wat is er te doen op 21 en 22 januari?

Wat is er allemaal te doen? Redactioneel door
Foto 1. Zaterdag is de start van het tulpenseizoen! Kom gratis tulpen plukken op de Dam. Foto: TPN.

archief oud artikel 19 januari 2017 Toerisme Landelijk Theater is wel heel goedkoop dit weekend: voor een tientje zit je al vooraan. Lange Haarlemmers hebben extra mazzel en op de Dam in Amsterdam lijkt het al lente. In Gennep gaan ze vierhonderd jaar terug in de tijd. Bekijk onze tips voor dit weekend!

Feest in de stijl van 1617

GENNEP - Dit jaar staat Gennep stil bij de bouw van hun historische stadhuis, dat stamt uit 1617. Op zaterdag 21 januari begint het feestelijke jubileumjaar Stadhuis Gennep 400 Jaar, helemaal in de stijl van 1617. Stadsgidsen in zeventiende-eeuwse kleding laten je de historische binnenstad zien en vertellen alles over de Gennepse geschiedenis. Er zijn renaissance concerten, lezingen en wandelingen door de natuur. Sommige activiteiten kosten geld; bekijk het programma online.

Tulpen uit Amsterdam

AMSTERDAM - Jaarlijks wordt in januari Nationale Tulpendag gevierd, de officiële aftrap gegeven voor het tulpenseizoen. Iedereen mag gratis op de Dam tulpen plukken in een speciaal aangelegde pluktuin met wel 200.000 tulpen in geel, oranje, rood, wit, roze en paars. Op zaterdag 21 januari is de Dam kleurrijk en fleurig en mag je vanaf 13:00 uur plukken. Je kunt je wel voorstellen dat dit ontzettend populair is, ook voor toeristen. Wees er dus op tijd bij om je gratis tulpen te plukken! Het thema van de pluktuin is 'Dutch Design'. En als je dan toch op de Dam bent: bekijk uitjes met korting in Amsterdam.

Voor een prikkie eerste rang

LANDELIJK - Musicals, kindervoorstellingen, cabaret: alles kost dit weekend maar een tientje. Tijdens het Nationaal Theaterweekend op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 januari zit je dus voor een prikkie in de zaal naar een musical of show te kijken. Theaters verspreid door heel Nederland doen mee, dus er is genoeg keus. Handig: via de app 'Applaus' kun je shows zoeken, boeken en beoordelen. Nu weten welke theaters meedoen? Hier zie je een overzicht van deelnemende theaters.

Beurs voor modelspoorliefhebbers

RIJSWIJK - Verenigingen komen samen in De Broodfabriek om hun liefde te delen: modelbanen. De Broodfabriek staat vol modelsporen van clubs en complete scènes die zijn nagebouwd voor de Nederlandse Modelspoordagen op zaterdag 21 en zondag 22 januari. De beurs is vol volwassen hobbyisten en enthousiaste kinderen. Voor de echte fans zijn er ook tweehonderd kraampjes met merchandise om de modelsporencollectie uit te breiden en thuis verder te bouwen.

Wie is de langste Haarlemmer?

HAARLEM - Daniël Cajanus (1704-1749) was 2.50 meter lang en leefde van 1945 tot aan zijn dood in Haarlem. Overal waar hij kwam, raakten mensen van hem onder de indruk. Er werd zelfs een opera over hem gemaakt en hij werd razend populair in Nederland. Ter ere van hem en ter ere van andere lange mensen in Haarlem is er het event In de voetsporen van Cajanus op zondag 22 januari. Met een operakoor, standjes met speciaalbier, een voorleesmiddag voor de kinderen en een prijzenpakket voor de langste Haarlemmer. Ook zijn er stands voor lange mensen aanwezig, met speciale kleding en tips om je leven als extreem lange Jan makkelijker te maken.

Tip: bestel vââr 30 januari 2017 kaartjes voor Space Expo met 50% korting via DagjeWeg.NL Tickets. Je kaartjes zijn het hele jaar nog geldig!
Foto 2. Probeer zelf een miniatuurtrein te besturen tijdens de Nederlandse Modelspoordagen. Foto: De Broodfabriek.
Foto 3. Complete scènes en stations zijn nagebouwd tijdens de Nederlandse Modelspoordagen. Foto: De Broodfabriek.
Foto 4. Voor een tientje naar het theater. Bekijk alle deelnemende shows en theaters op de website van Nationaal Theaterweekend.

Laatst gewijzigd: 2017-01-19 13:18:33 · Gepubliceerd: 19 januari 2017 - 2438