Paleis Het Loo krijgt een make-over

Paleis Het Loo |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Zo ziet Paleis Het Loo eruit in 2021

17 maart 2017 Cultuur Apeldoorn, Gelderland Paleis Het Loo was al zo mooi, maar de komende jaren wordt er hard gewerkt om het koninklijke hof nog indrukwekkender te maken. Vanaf januari 2018 start een grandioze verbouwing die tot 2021 zal duren. Vanaf dan kun je het resultaat in het echt bekijken, maar nu maak je alvast een virtuele tour door het vernieuwde paleis. Ontdek wat er gaat veranderen aan Paleis Het Loo!

Foto 1. In het Huis van Oranje leer je alles over de Oranjes. Foto: Paleis Het Loo, KAAN Architecten

Wat gaat er veranderen?

Het is 2021 en je besluit een koninklijk dagje uit te gaan. Door de sierlijke laan loop je tussen rijen bloeiende bomen richting Paleis Het Loo. Op het eerste gezicht lijkt er niet zoveel te zijn veranderd: de voorgevel is hetzelfde en de vlag wappert als vanouds fier op het dak. Als je dichterbij komt, zie je dat het voorplein, de Bassecour, volledig is vernieuwd. In plaats van de groene perken loop je daar nu langs een imposante fontein: een grote lichte cirkel van glas waarover een dun laagje water stroomt. Helemaal als de zon schijnt is dit een oogverblindend mooie beleving. Loop via het paviljoen naar het nieuwe ondergrondse entreegebied, waarna je in de lichte Grand Foyer terechtkomt. Het is hier gezellig druk: bezoekers maken foto's van het glazen plafond en kinderen lopen enthousiast de trap op. Pas op dat je geen kunst omver stoot!

Maak kennis met het koninklijke leven

Vanuit de foyer loop je richting de tijdelijke tentoonstellingen en het Huis van Oranje. In dit nieuwe gedeelte leer je alles wat je moet weten over ons koningshuis. Ontmoet Willem I tot en met III en kom erachter waarom onze huidige koning eigenlijk geen Willem IV heet. Kinderen rennen meteen door naar de Westvleugel: hier staat het Juniorpaleis, waar ze eindeloos spelen in een sierlijke omgeving. Vergeet aan het einde van de dag geen souvenirtje uit te kiezen in de gloednieuwe museumshop.

Paleis het Loo vóór 2021

De verbouwing en vernieuwing start in januari 2018 en hoopt in 2021 afgerond te zijn. In deze periode is het hoofdgebouw gesloten, maar kun je in de zomermaanden en in de kerstvakantie wel terecht in de tuinen, stallen en restaurants. Plan de komende jaren af en toe een mooie wandeling rondom Het Loo en zie hoe het paleis steeds een beetje mooier wordt. Loop dan zeker ook richting het paleisdak: hier heb je extra veel overzicht over het nieuwe museumdeel.

Let op: de tekst gaat verder onder de video.

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Zo ziet Paleis Het Loo er nu uit. Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Foto 3. Het Juniorpaleis is er speciaal voor kleine kinderen. Foto: Paleis Het Loo, KAAN Architecten
Foto 4. Overzicht van het Huis van Oranje. Foto: Paleis Het Loo, KAAN Architecten

Laatst gewijzigd: 2017-06-19 10:37:58 · Gepubliceerd: 2017-03-15 12:21:25 - 2063