1

Wat is er allemaal te doen met Hemelvaart 2017?

Zie hoe de natuur ontwaakt, test je ridderskills of droom weg bij Schubert

Wat is er allemaal te doen? Nieuws door
Foto 1. Een adembenemend uitzicht over de Nieuwkoopse Plassen. Foto: © Natuurmonumenten - Jan Kriek.

archief oud artikel 16 maart 2017 Landelijk Luister naar vrolijke vogelzang in de Nieuwkoopse Plassen of naar frisse kabbelende beekjes met forellen in een Schubert-concert tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival Ede. Hemelvaartsdag is een heerlijke dag om er met het hele gezin op uit te gaan. Om je een handje op weg te helpen, geven wij je de leukste tips voor Hemelvaart 2017.

Op zoek naar de schat

HERWIJNEN - Kruip in de huid van een vleermuis, leer alles over navigeren of stap in een vliegtuig vol spionagecomputers. Bij GeoFort beleef je spannende speurtochten en voer je leerzame opdrachten uit. Met een smartphone in de hand ga je hier op speurtocht of speel je een spannend spel. En het leuke is dat je hier zowel binnen als buiten aan de slag kunt! Laat je bijvoorbeeld opsluiten in een escaperoom of speel buiten in de Vleermuisspeurtuin. Hier kom je alles te weten over de vleermuis, een dier dat veel gebruikmaakt van navigatie.

Tip: Boek je tickets via DagjeWeg.NL Tickets met 5% korting.

Geen dauwtrappen maar dauwvaren

NIEUWKOOP - Geniet van vogels die hun ochtendzang laten horen, de rust op het water en de opkomende zon. Voor dag en dauw opstaan loont als je op Hemelvaartsdag een boottocht op de Nieuwkoopse Plassen maakt. Zie, hoor en voel hoe de natuur om je heen ontwaakt. Mocht je al een ochtendhumeur hebben, verdwijnt deze spontaan. Tijdens de twee uur durende tocht door het laagveenmoeras ontmoet je prachtige vogels als de purperreiger en ga je op zoek naar de otter. Zet je wekker vroeg, trek warme kleren aan en vergeet in alle haast je verrekijker niet! Het adembenemende boottochtje start vanuit Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen.

Leef je uit op de stormbaan

MUIDEN - Test je vermogen om een goede ridder te worden en ga helemaal los op de vestingwal van het Muiderslot waar op Hemelvaartsdag een enorme stormbaan te vinden is. Kinderen vermaken zich prima bij het zogenoemde Buitenspeelspektakel. Onderweg probeert iedereen het elkaar natuurlijk zo lastig mogelijk te maken. Wie doorstaat als eerste deze ridderproef en is het snelste bij de finish? De kleintjes leven zich uit op een springkasteel iets verderop. Daarnaast geniet je van een wandeling door de prachtige kasteeltuinen en de nostalgische verhalen van dit zeventiende-eeuwse kasteel.

De springende forellen van Schubert

EDE - Klaterende beekjes met helder water en een jolige forel die gevangen wordt door een visser. Droom weg bij prachtige lenteklanken tijdens een concert op 25 mei van Schuberts Forellenkwintet in de Edesche Concertzaal. De combinatie van piano, viool, altviool, cello en contrabas maken dit concert erg bijzonder. Daarnaast is het concert de aftrap van het eerste Internationaal Kamermuziekfestival Ede met onder andere wereldpianiste Anna Fedorova.

Zwaardvechten in de middeleeuwen

HERTME - Leer zwaarvechten, maak kennis met Robin Hood en waan je in de middeleeuwen. Kom langs in het openluchttheater van het Overijsselse plaatsje Hertme. Tijdens Openluchtfestival Hertme van 25 mei tot en met 28 mei sta hier in Sherwood Forest, de plek waar Robin Hood volgens de legende woonde. Om je heen speelt het verhaal van Robin Hood zich af. Je ziet hoe de held afrekent met corrupte politieagenten en rijken. Geniet van optredens van talentvolle straatmuzikanten en acrobaten en bekijk oude ambachten.

Nog meer tips voor Hemelvaart

Foto 2. Lekker buitenspelen en op avontuur in het doolhof. Foto: GeoFort.

Laatst gewijzigd: 2017-03-17 08:07:30 · Gepubliceerd: 16 maart 2017 - 2519