Foodfestivals om van te smullen

Bekijk culinaire uitjes op DagjeWeg.NL | Redactioneel door

De lente en zomer staan bol van de foodfestivals (je buik straks ook)

30 april 2019 Toerisme Landelijk Zon, zee, strand en vooral veel en lekker eten. Het wordt een culinaire zomer, vol foodtrucks, muziek en gezelligheid. De foodfestivals vliegen je om de oren! Een lekker uitje voor als je niet op vakantie gaat, of gewoon een culinair dagje weg tussendoor. Check welk festival wanneer in de buurt te bezoeken is. Eet smakelijk!

Foto 1. Een frisse salade of toch liever iets heets van de grill? Foto: Lepeltje Lepeltje, Dennis Verduin.

Voer voor thuisblijvers

Gerechten uit exotische landen proberen? Check. Terrasje pakken en naar livemuziek luisteren? Check. Een speciaal programma voor de kinderen? Check. Behalve eten uit allerlei wereldkeukens vind je op foodfestivals complete rommelmarkten, kermisattracties en optredens van muzikanten en theatergroepen. Veel festivals zijn ook nog eens gratis te bezoeken. Bekijk de data en locaties van de drie grootste festivals van dit moment.

Lepeltje Lepeltje 2019

Lepeltje Lepeltje heeft meer dan dertig mobiele keukens met hapjes uit verschillende culturen. Ook de muziek is lekker divers: van singer-songwriters tot Afrikaanse bands en van soul tot funk. Voor kinderen zijn er knutselhoekjes en workshops en er is zelfs kinderyoga!

Eten op Rolletjes 2019

Frisse salades of juist een stevige burger van de grill? Gooi je picknickkleed uit en plof neer met het gezin voor een maaltijd of schuif aan bij een van de grote picknicktafels en maak nieuwe vrienden. Er is theater, muziek en voor kinderen een zweefmolen en knutselbus.

Food Truck Festival TREK 2019

Een dagje uit voor bourgondiërs: deze zomer is Food Truck Festival TREK weer terug. Op het foodfestival krijg je nieuw talent als toetje voorgeschoteld! Het festival is een podium voor muzikanten, acteurs en zangers die ontdekt willen worden.

Kannen & Kruiken 2019

De perfecte wijn met de perfecte snack combineren? Dat zit bij Kannen & Kruiken wel snor. Hier een lekker drankje, daar een lekker hapje. Het is hét event voor levensgenieters, vinologen en bierbrouwers. Er is volop livemuziek en de entree is ook nog eens gratis. Je betaalt alleen voor je eerste glas!

Foto 2. Schuif aan voor een lekkere burger en meer bij Food Truck Festival TREK. Foto: Food Truck Festival TREK.
Foto 3. Tijdens Lepeltje Lepeltje verandert een willekeurige locatie in een openluchtrestaurant. Foto: Lepeltje Lepeltje, Dennis Verduin.
Foto 4. Foodfestival Eten op Rolletjes is dit jaar op tien locaties te vinden. Foto: Eten op Rolletjes.
Laatst gewijzigd: 2019-04-30 13:43:07 · Gepubliceerd: 2017-03-24 14:18:23 - 4632