Knaag, knaag - kom eekhoorntjes voeren bij de Eekhoorn Experience!

Bewonder planten en dieren in de exotische tuinen van De Evenaar

Speuren en dieren voeren bij de Eekhoorn Experience Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Bewonder meer dan tien soorten eekhoorns en trakteer ze op lekkere nootjes bij de Eekhoorn Experience. Foto: Exotisch tuincentrum De Evenaar / Eekhoorn Experience.

archief oud artikel 29 maart 2017 Toerisme Etten-Leur, Noord-Brabant Daar, zie je hem? Dat is een Birma eekhoorn. En daar, achter die tak, daar zit een Amerikaanse rotseekhoorn! Wandel door de prachtige tuinen van exotisch tuincentrum De Evenaar en voer eekhoorns bij de Eekhoorn Experience in de bamboetuin. Het is net alsof je in Azië bent, compleet met torenhoge bamboe, Indonesische prieeltjes, boeddhabeelden en exotische, kleurrijke vogels.

Aziatische oase vol eekhoorntjes

De bamboetuin van exotisch tuincentrum De Evenaar is gigantisch. Zodra je de tuin binnenstapt, heb je het gevoel dat je in Azië bent. Om je heen staan winterharde palmen, boeddhabeelden van lavasteen, Japanse esdoorns en bamboeplanten die wel acht meter hoog kunnen worden. De paden van de Eekhoorn Experience brengen je door deze exotische tuin langs verblijven met vele soorten eekhoorntjes, die je allemaal zelf mag voeren. Toegang tot de tuin is gratis en voor maar vijftig cent haal je een handje hazelnoten, gedroogde rozenbottels, maissnoepjes of zonnebloempitten uit de automaten die je op je ontdekkingstocht tegenkomt. Voor je het weet, zit er een eekhoorn vlak voor je neus jouw traktaties op te knagen!

Eekhoorns als huisdieren

De paden in de bamboetuin leiden je langs vele soorten eekhoorns - en aan het einde van het avontuur weet je alles over ze! Bij alle verblijven staan namelijk 'wist je dat?' borden vol leuke feitjes. Wist je bijvoorbeeld dat ze een eekhoorn in Indonesië een tupai noemen? En wist je dat je een eekhoorn makkelijk als huisdier zou kunnen houden? Heb je wel een ruim verblijf en het juiste voedsel nodig, natuurlijk. Behalve heel goed klimmen, kunnen eekhoorns ook nog eens zwemmen. Het zijn geen helden in het water, maar voor even houden ze het prima vol. Bij elke eekhoorn die je tegenkomt, leer je dus een hoop. Aan het einde van de dag kun je met gemak alle soorten uit elkaar houden én heb je ze allemaal blij gemaakt met lekker eten.

Exotische wereld in Etten-Leur

In exotisch tuincentrum De Evenaar vind je ook papegaaien, parkieten, kanaries en zelfs slangen. Kijk ook even bij de grote vijver vol koikarpers en enorme steuren. Leuk: je mag de vissen voeren! Als je daar dan toch bent, doe dan gelijk inspiratie op voor je eigen huis en tuin. Diezelfde Aziatische sferen van de bamboetuin vind je terug in accessoires, meubels en hebbedingen in het tuincentrum. Een vleugje Indonesië, een beetje Thailand, invloeden uit China en een snufje Bali. Aanrader voor als je op zaterdag of zondag gaat: dan is het Indisch eethuisje in het tuincentrum open. Hier kun je een kopje koffie drinken en typisch Oosterse snacks bestellen.

De Eekhoorn Experience is gratis te bezoeken en is vanaf eind maart tot eind oktober geopend. Exotisch tuincentrum De Evenaar is het hele jaar open. Goed om te weten: de tuinen zijn rolstoeltoegankelijk. Honden zijn niet toegestaan in de Eekhoorn Experience en de bamboetuin. Roken is binnen en buiten niet toegestaan.
Foto 2. De schattige beestjes knagen graag. Foto: Exotisch tuincentrum De Evenaar / Eekhoorn Experience.
Foto 3. Tijdens de route ontdek je veel soorten eekhoorns en allerlei leuke feiten over de beestjes. Foto: Exotisch tuincentrum De Evenaar / Eekhoorn Experience.
Foto 4. Bekijk exotische beelden en planten in de Evenaar en ontmoet eekhoorns bij de Eekhoorn Experience. Foto's: Exotisch tuincentrum De Evenaar / Eekhoorn Experience.
Foto 5. De eekhoorns leven in een exotische omgeving vol prachtige bloemen, planten en beelden. Foto: Exotisch tuincentrum De Evenaar / Eekhoorn Experience.

Laatst gewijzigd: 2022-03-28 10:04:42 · Gepubliceerd: 29 maart 2017 - 8462