Speuren en dieren voeren bij de Eekhoorn Experience

Wandel door de bamboetuin van woon- en tuincentrum De Evenaar en voer de eekhoorns! De Eekhoorn Experience in Etten-Leur is een exotische beleving. Dwaal langs gigantische bamboeplanten, tuinmeubelen gemaakt van bamboe, palmen, yucca's en Boeddhabeelden. Het is net alsof je in Azië bent. Tussen al dit groen zitten allerlei soorten eekhoorntjes verstopt. De eekhoorns lopen niet los rond, maar wonen in verblijven.

Goed om te weten: in de wintermaanden zijn de eekhoorntjes te zien in verblijven in het tuincentrum.

Eekhoorntjes voeren

Ga op een ontdekkingstocht met het hele gezin, voer de eekhoorntjes en bekijk ze van dichtbij in hun natuurlijk ingerichte kooien. Als je ze hazelnootjes voert, knagen ze die razendsnel op! Tijdens de wandeling door de bamboetuin van 10.000 vierkante meter ontdek je steeds meer weetjes over de eekhoorn door alle 'wist je dat' borden in de tuin. Wist je bijvoorbeeld dat eekhoorns kunnen zwemmen? Ver zullen ze niet komen, maar een paar baantjes houden ze wel vol. Begin je avontuur bij de bamboebrug en ga op pad!

Slangen en papegaaien

In de Eekhoorn Experience zijn vijftien grote kooien met verschillende soorten eekhoorns - ontdek alles over ze door alle verhalen en weetjes. Maar ook andere dieren vind je hier! In het tuincentrum wonen papegaaien, parkieten, kanaries, slangen en er is een grote vijver met koikarpers en enorme steuren te vinden. Bezoekers mogen ook de vissen voeren.

Exotisch tuincentrum

De producten van exotisch tuincentrum De Evenaar hebben oosterse invloeden. Er zijn Boeddha's, kleurrijke bloemen, palmbomen, teakmeubelen, schilderijen, geurolie en lampen van parelmoer te koop. Een vleugje Indonesië, een beetje Thailand en China en een snufje Bali. Er is in het tuincentrum een Indisch eethuisje waar bezoekers koffie kunnen drinken en oosterse snacks kunnen bestellen. Het Indisch eethuisje is alleen op zaterdag en zondag geopend.

Voer de eekhoorntjes. Foto: Eekhoorn Experience.

Leer alles over eekhoorns. Foto: Eekhoorn Experience.

Voer de eekhoorntjes. Foto: Eekhoorn Experience.

Voer de eekhoorntjes. Foto: Eekhoorn Experience.

Voer de eekhoorntjes. Foto: Eekhoorn Experience.

Beleef de Eekhoorn Experience. Foto: Eekhoorn Experience.

Voer de eekhoorntjes. Foto: Eekhoorn Experience.

De Evenaar zit vol mooie bloemen en planten. Foto: Eekhoorn Experience.

Voer de eekhoorntjes. Foto: Eekhoorn Experience.

Tuincentrum met een oosters tintje. Foto: Eekhoorn Experience.