Eekhoorn Experience
Speuren en dieren voeren bij de Eekhoorn Experience

Wandel door de gigantische bamboetuin van exotisch tuincentrum De Evenaar, ontmoet eekhoorns en waan je voor even in Azië. Dwaal door een bamboebos langs enorme planten, palmen, yucca's en Boeddhabeelden. Tussen al dit groen vind je natuurlijk ingerichte verblijven met heel veel verschillende soorten eekhoorntjes. Tijdens je speurtocht door de Eekhoorn Experience leer je alles over deze fascinerende knaagdieren.

Goed om te weten: in de wintermaanden zijn de eekhoorntjes te zien in verblijven binnen in het tuincentrum.

Eekhoorntjes voeren

Ga op een ontdekkingstocht met het hele gezin, voer de eekhoorntjes en bekijk ze van dichtbij in hun natuurlijk ingerichte kooien. Als je ze hazelnootjes, gedroogde rozenbottels of zonnebloempitten voert, knagen ze die razendsnel op! Tijdens de wandeling door de bamboetuin van 10.000 vierkante meter ontdek je steeds meer weetjes over de eekhoorn door alle 'wist je dat' borden in de tuin. Wist je bijvoorbeeld dat eekhoorns kunnen zwemmen? Ver zullen ze niet komen, maar een paar baantjes houden ze wel vol. Begin je avontuur bij de bamboebrug en ga op pad!
  • Let op: het is alleen toegestaan de eekhoorns te voeren met voer dat gekocht is bij de Eekhoorn Experience.

Slangen en papegaaien

In de Eekhoorn Experience zijn grote kooien met zeker vijftien soorten eekhoorns - ontdek alles over ze door alle verhalen en weetjes. Maar ook andere dieren vind je hier! In het tuincentrum wonen papegaaien, parkieten, kanaries, slangen en er is een grote vijver met koikarpers en enorme steuren te vinden. Bezoekers mogen ook de vissen voeren.

Exotisch tuincentrum

De producten van exotisch tuincentrum De Evenaar hebben oosterse invloeden. Er zijn Boeddha's, kleurrijke bloemen, palmbomen, teakmeubelen, schilderijen, geurolie en lampen van parelmoer te koop. Een vleugje Indonesië, een beetje Thailand en China en een snufje Bali. Er is in het tuincentrum een Indisch eethuisje waar bezoekers koffie kunnen drinken en oosterse snacks kunnen bestellen. Het Indisch eethuisje is alleen op zaterdag en zondag geopend.

 Bezoek www.evenaar.com

Foto: Eekhoorn Experience.
Foto: Eekhoorn Experience.
Foto: Eekhoorn Experience.
Foto: Eekhoorn Experience.
Foto: Eekhoorn Experience.
Foto: Eekhoorn Experience.
Foto: Eekhoorn Experience.
Foto: Eekhoorn Experience.
Foto: Eekhoorn Experience.
Foto: Eekhoorn Experience.