Hoezee, uitjes voor Koningsdag 2019!

Feesten, markten en dagjes uit Koningsdag 2019 | Nieuws door

Koningsdag 2019: feest voor jong en oud

17 maart 2019 Cultuur Landelijk Trek je oranje outfit maar weer uit de kast, want Koningsdag wordt ook dit jaar uitbundig gevierd. Hijs de vlag - of teken 'm op je wang - en haast je richting een feest bij jou in de buurt. DagjeWeg.NL reist door het land met een handig overzicht van fijne fuiven, ook voor Koningsnacht.

Foto 1. Optochten bekijken, gratis optredens bijwonen en genieten van het feest op straat! Fotograaf: spotter_nl. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com.

Viering Koningsdag 2019 in Amersfoort

AMERSFOORT - Wim-Lex en Max vieren het officiële feestje dit jaar in Amersfoort. De route die de koninklijke familie aflegt, brengt koning Willem-Alexander en koningin Máxima langs alle verschillende gezichten van de stad en regio: van kunst, architectuur en geschiedenis tot alle culturen die de Keistad rijk is. Bekijk het programma van Koningsdag 2019 in Amersfoort. De route begint 's ochtends op de Mariënhof, trek met optredens en entertainment door de binnenstad en eindigt 's middags bij de geliefde Koppelpoort, met als klap op de vuurpijl een concert op nabijgelegen Eemplein. Wie weet kun je de koning persoonlijk feliciteren - wel even wuiven misschien.

Meer feesten op Koningsdag 2019

TILBURG - De Brabantse stad belooft er weer net zo'n groot feest van te maken als vorig jaar! De hele binnenstad kleurt oranje en op elke straathoek is wel een rommelmarkt of een feestje te vinden. Veel feesten zijn gratis - je moet je biertjes natuurlijk wel netjes betalen. Zing massaal mee met Tilburg Zingt, bezoek een bierfestival en scoor koopjes. Bekijk wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag in Tilburg.

AMSTERDAM - Overal in de stad - letterlijk overal - is een feestje te bezoeken voor Koningsdag. Voor sommige feesten moet je tickets kopen, maar je kunt gerust op de bonnefooi de stad in. Op de Dam, de NDSM-werf, op elke straathoek, in alle grachten, in de parken en op zo'n beetje ieder plein is wel iets te doen. Niet zo'n zin in al die dj's en feestjes? Voor kinderen en gezinnen zijn er allerlei parken en pleinen beschikbaar gesteld vol leuke activiteiten. Bekijk wat er op Koningsdag in Amsterdam te doen is.

ARNHEM - In Arnhem pakken ze weer flink uit met feesten dit jaar. In de stad zijn op verschillende locaties vrijmarkten, feesten en festivals te vinden. Groot voordeel: vrijwel alle feesten (op zowel 26 als 27 april) zijn helemaal gratis. Gezinnen kunnen de hele dag terecht bij het Sonsbeek Park, De Zijpendaalseweg en andere Arnhemse wijken. Speurtochten, spellen, markten en feestjes in overvloed: nu alleen nog hopen op mooi weer. Bekijk het programma van Koningsdag in Arnhem.

GRONINGEN - Groningen is een gezellige boel tijdens Koningsdag! Traditiegetrouw is het hoofdprogramma van het oranjefeest op de Vismarkt, waar de hele dag bandjes en dj's optreden. Wie weet staan op het pleintje vlakbij het Groninger Museum weer studenten waar je tomaten op mag gooien, zoals elk jaar. Er zijn ook genoeg georganiseerde feestjes in de stad, maar je vermaakt je ook prima als je spontaan naar Groningen gaat. Eigenlijk vind je in elke straat wel een knusse markt of een leuk dansfeestje.

ROTTERDAM - Behalve alle feestjes door de hele stad is er de jaarlijkse kermis tijdens Koningsdag op het Lloyd Multiplein aan de Schiehaven met tientallen attracties. De grootste kermis voor volwassenen is Oranjebitter. Met dj's, livemuziek, eten en grappige attracties. Kraantje Pappie is één van de main acts dit jaar. Op het Deliplein is op Koningsdag de Royal Rollerdisco. Een gratis festival met rolschaatsen, dansen, livemuziek en een vrijmarkt voor alle leeftijden.

UTRECHT - De knusse binnenstad van Utrecht verandert op Koningsdag in één grote feestlocatie. Geniet van gratis feestjes en optredens op het Neude, het Domplein en bij het Sint-Janskerkhof. In Utrecht gaan altijd de voetjes van de vloer! Er komen bekende artiesten en dj's optreden - de namen houdt de organisatie nog even geheim. Natuurlijk kun je zo'n beetje overal in het centrum ook shoppen op verschillende vrijmarkten. En met een treinritje van een kwartier ben je midden in Amersfoort, bij onze royals!

LEEUWARDEN - In Leeuwarden vind je op Koningsdag de grootste vrijmarkt van Friesland, gezellige bands, dj's en andere artiesten op bijzondere locaties door de stad. Overdag is er de hele dag markt. Niet alleen met vintage spulletjes; op een deel van de Nieuwestad tik je voor een prikkie ook nieuwe items op de kop. Vanaf het middaguur barst het Friese feestje los en vind je op allerlei pleinen gratis feesten en concerten - dit jaar ook in de Prinsentuin!

DEN HAAG / SCHEVENINGEN - Vier de verjaardag van de koning in de Hofstad en stap aan boord van een gouden koetsje of een historische tram. Tijdens Koningsdag in Den Haag staat de stad bol van de culturele activiteiten, wandelingen, rondvaarten en rondleidingen. Een heleboel winkels zijn gewoon geopend en op meer dan twintig plekken is er een vrijmarkt en overal zijn feestjes, zo ook op De Pier in Scheveningen. De FoodBoulevard en het bovendek zijn tijdens Koningsnacht en Koningsdag geopend, maar je moet wel entree betalen. Leuk: er is ook weer Koningskermis, van 18 tot en met 28 april op het Malieveld.

  • Koekhappen, zaklopen en tussen gebruikte spullen nieuwe pareltjes vinden. Bekijk de leukste markten op Koningsdag;
  • Geen zin in een oranjekleurige mensenmassa? Ontwijk de grote feesten en geniet van een dagje uit op Koningsdag.
Foto 2. Struin gezellig alle vrijmarkten af, of strijk zelf op een kleedje neer. Fotograaf: amsfrank. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-04-02 08:06:15 · Gepubliceerd: 2017-04-05 13:20:24 - 9509