Dit zijn de leukste markten op Koningsdag

Shoppen als een koning op de vrijmarkt

Wat te doen op Koningsdag 2023? Redactioneel door
Foto 1. Bezoek met Koningsdag een kleedjesmarkt. Altijd gezellig! Foto: Koningsfeesten Helmond © De Vaste Clique

archief oud artikel 21 april 2023 Toerisme Landelijk Koekhappen, zaklopen en tussen gebruikte spullen nieuwe pareltjes vinden. Tel daar lekkere eetkraampjes en livemuziek bij op en je hebt het ultieme sfeertje te pakken voor op 27 april. Wij zetten de leukste vrijmarkten op Koningsdag 2023 voor je op een rij.

Britse tuinfeest

Harlingen, Friesland - Koningsdag vieren in Britse stijl? Dat kan in de Engelse Tuin in Harlingen. Maar eigenlijk is deze gezellige braderie gewoon oer-Hollands. Scoor leuke kleding, boeken, spelletjes en iets te happen bij allerlei eetkraampjes. En natuurlijk is ook livemuziek en... een bar! Het feest is gratis en duurt van 10:00 uur tot ongeveer 17:00 uur. Ook mooi: de opbrengst van de markt gaat naar verschillende goede doelen in de regio.

Vrijmarkten in het hoge noorden

Groningen, Groningen - De Groningse vrijmarkt op Koningsdag vindt dit jaar plaats op de Ubbo Emmiussingel, Praediniussingel, Ganzevoortsingel en Coehoornsingel. Er zijn kraampjes en leuke spelletjes. De markt begint om 09:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Ook is er dit jaar weer de Kindervrijmarkt aan de Westerhaven. Het hoofdpodium vind je op de Vismarkt; dans mee met de muzikanten op het hoofdpodium of doe mee met de kinderdisco en dancebattle!

Oranjemarkt Veldhoven

Veldhoven, Noord-Brabant - Op 27 april kleurt de binnenstad van Veldhoven helemaal oranje tijdens de Oranjemarkt Veldhoven. Geniet van de gezellige drukte en scoor leuke hebbedingetjes terwijl je snuffelt tussen zo’n honderd kramen. Voor een dansje moet je bij Podium Meiveld en Burgemeester Elsenpark zijn. Op het Kinderplein zijn er leuke kinderactiviteiten. Neem een kijkje bij de brandweerdemonstratie, spring op één van de springkussens of blaas gigantische bellen met de reuze bellenblaas. Ook zijn er schminkers, steltenlopers en een ballonartiest. Dat belooft een heerlijke dag te worden!

Papendrechts festijn

Papendrecht, Zuid-Holland - Ook in Papendrecht hebben ze weer alles uit de kast getrokken om er een fantastische Koningsdag van te maken. De Papendrechtse vrijmarkt vind je rondom de Muziektent en de Eilandstraat. En er zijn ook nog kraampjes te huur. Dus heb je nog allemaal spulletjes op zolder staan waar je graag geld voor wilt vangen? Grijp je kans! Terwijl jij rustig je inboedel verkoopt, word je vermaakt door straattheater, muziek en show. Wanneer je veilig je kraampje even kunt verlaten, moet je echt even langs freestyle voetballer Bailey die je gave voetbaltrucs leert, of neem een kijkje bij Geraldo die je laat zien hoe spectaculair touwspringen kan zijn. Rond 16:00 uur komen alle straatartiesten bij elkaar in het centrum en zorgen ze voor een groots slotstuk!

In bijna elke grote stad in Nederland is er wel een vrijmarkt te vinden met Koningsdag. Tips:
  • In Rotterdam is er een grote vrijmarkt in het centrum.
  • Alkmaar is tussen 09:00 uur en 17:00 uur omgetoverd tot één grote vrijmarkt.
  • In Tilburg met Koningsdag? Dan moet je in het Leijerpark zijn voor de Oranje Franje Kindermarkt.
  • Voor een stad vol rommelmarkten is Amsterdam de place to be.
  • In Leeuwarden vind je de grootste vrijmarkt van de provincie. Deze vind je rond de Nieuwestad.
  • Een echte Brabantse vrijmarkt vind je op het Wilhelminaplein en het Stadswandelpark van Eindhoven.
  • De straten van het H.J. Van Heekplein in Enschede liggen vol met matjes van de Kindermatjesmarkt.
  • Shop leuke hebbedingetjes op de Slingermarkt in Helmond.
  • En de grootste markt vind je al vanaf 26 april 18:00 uur in Utrecht. Deze vrijmarkt duurt 24 uur!
Foto 2. Shop de gekste hebbedingetjes op een vrijmarkt. Foto: Koningsfeesten Helmond © De Vaste Clique

Laatst gewijzigd: 2023-04-21 16:15:56 · Gepubliceerd: 2017-04-21 14:17:01 - 17798