Dit zijn de leukste markten op Koningsdag

Wat te doen op Koningsdag 2018? | Redactioneel door

Shoppen als een koning op de vrijmarkt

9 april 2018 Toerisme Landelijk Koekhappen, zaklopen en tussen gebruikte spullen nieuwe pareltjes vinden. Tel daar lekkere eetkraampjes en livemuziek bij op en je hebt het ultieme sfeertje te pakken voor op 27 april. Wij zetten de leukste vrijmarkten op Koningsdag 2018 voor je op een rij.

Foto 1. Vier Koningsdag op een vrijmarkt! Of doe als dit meisje en verdien een zakcentje met een eigen kraampje. Foto: © NBTC Holland Marketing.

Leukste vrijmarkten op 27 april

  • Vrijmarkt in het Amsterdamse Vondelpark. Een legendarische markt op Koningsdag. Vanaf 09:00 uur barst de feestgekte los. Kinderen spelen in het gras, overal liggen kleedjes met tweedehands hebbedingen en er zijn tal van foodkraampjes. Leuk aan het Vondelpark: veel musici ploffen spontaan neer voor een optreden. De markt duurt tot 20:00 uur. Ook leuk: de Kindervrijmarkt op het Artisplein en de Kindervrijmarkt in de IJ-Hallen.

  • Vrijmarkt in Utrecht op Koningsdag. Een markt die al op woensdag 26 april begint en duurt tot en met 27 april 18:00 uur. Dat moet wel een feestje worden! De markt heeft een gedeelte voor volwassenen en een apart gedeelte voor kinderen. De vrijmarkt is eigenlijk door de hele stad heen te vinden.

  • Engelse Tuinfeest in Harlingen. Koningsdag met een Caribisch tintje: het thema is namelijk Pirates of the Caribbean. Met een markt vol kleding, boeken, spelletjes, allerlei eetkraampjes, livemuziek en een bar. Het feest is gratis en duurt van 10:00 uur tot 18:00 uur.

  • Oranjemarkt Eindhoven. Een keigezellige vrijmarkt! De markt begint om 10:00 uur en is om 18:00 uur afgelopen. Er staan sowieso honderd kraampjes, er is een dj en er treden dansgroepen op. Speciaal voor de ouders is er een Van Doorne Muziekkiosk vol gouwe ouwe hits. Voor kids zijn er onder andere luchtkussens en schminkers.

  • Koningsmarkt Arnhem. De markt is op donderdag 27 april, duurt van 08:00 uur tot 16:00 uur en vindt plaats aan de Zijpendaalseweg. Hier bruist het van de gezelligheid en wordt er van alles verkocht; er zijn zo'n tweehonderd marktkramen. Perfect om lekker rond te neuzen en verborgen pareltjes op te speuren.

  • Oranjevrijmarkt Groningen. De Groningse vrijmarkt op Koningsdag vindt dit jaar plaats in het Noorderplantsoen. Er zijn kraampjes en leuke spelletjes; zoals tomaten gooien voor een euro. De markt begint om 09:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Nieuw dit jaar is de Kindervrijmarkt aan de Westerhaven.

  • Kinderkoningsdag Den Haag. Het Huijgenspark is traditiegetrouw de plek voor Kinderkoningsdag in Den Haag met workshops, verhalenvertellers, schminkers en een open podium waar iedereen zijn kunsten kan laten zien. Kinderen kunnen er ook lekker veel knutselen.

  • Vrijmarkt Rotterdam. Van 09:00 uur tot 17:00 uur is er vrijmarkt rondom de Coolsingel, het Hofplein, Hoogstraat en de Blaak. Je kunt hier allerlei tweedehands speelgoed en vintage kleding kopen en zelfgemaakt eten en drinken. Tussen de kraampjes door doen kinderen spelletjes en zijn er optredens van straatartiesten. Veel Rotterdammers spelen een dagje voor dj en draaien dansmuziek vanuit huis.

Foto 2. Vier Koningsdag gezellig samen op een vrijmarkt. Foto: © NBTC Holland Marketing.
Foto 3. Er zijn veel vrijmarkten speciaal voor kinderen, vol leuke activiteiten. Foto: © NBTC Holland Marketing.
Laatst gewijzigd: 2018-04-26 23:25:37 · Gepubliceerd: 2017-04-21 14:17:01 - 7119