Nieuw in Antwerpen: indoor pretpark met je favo striphelden

Comics Station Antwerp |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Feest met de Smurfen en reis naar de toekomst met Suske en Wiske

6 april 2017 Toerisme Antwerpen, Antwerpen Ga met Lucky Luke de strijd aan tegen de Daltons, reis door de tijd met Suske en Wiske en glijd van de hoogste glijbaan van de wereld. Op Antwerpen Centraal opent vanaf 9 april het gigantische indoor pretpark Comics Station Antwerp met meer dan zestig attracties, een bioscoop en een binnenspeeltuin - allemaal rondom je favoriete stripfiguren. Initiatiefnemer Jeroen Jespers: "Het pretpark is echt leuk voor alle leeftijden. Zelfs de Belgische prinses Claire is al in haar nette kleren van de glijbaan geweest!"

Foto 1. Op avontuur met Lucky Luke in het Wilde Westen. Foto: © Comics Station Antwerp

Van het Smurfenbos naar het Wilde Westen

Een pretpark waar stripfiguren tot leven komen, dat is het idee achter het splinternieuwe Comics Station Antwerp. In zes verschillende zones ontmoet je steeds een ander Belgisch stripfiguur waarmee je avonturen beleeft: Suske en Wiske, Lucky Luke, de Smurfen, de Kiekeboes, Jommeke en Urbanus. "Bij Suske en Wiske stap je in een tijdmachine en word je weggeflitst naar de toekomst of naar het verleden", vertelt Jeroen. "Om jezelf en Suske en Wiske weer terug te halen, moet je opdrachten oplossen en codes ontrafelen - onder andere via een mistig laserparcours!" Vervolgens is het tijd om een feestje te vieren met de Smurfen. Met z'n vieren stap je in een wagentje die je door het Smurfenbos rijdt - maar niet voordat je een magische toverstaf hebt gepakt. "Daarmee verzamel je van alles voor het feestje van de Smurfen, zoals fruit en vuurwerk, én houd je de schurk Gargamel en zijn kat Azraël op afstand." In de Lucky Luke-zone zit je met z'n allen in de tramwagon en schiet je Daltons van je af. Wie haalt de meeste punten?

De hoogste indoor glijbaan van de wereld

Als je omhoog kijkt, kun je het einde bijna niet zien. In het aparte gedeelte Comics Twist staat de hoogste indoor glijbaan van de wereld. Met 22,5 meter hoog en 51 meter lang is het glijden een waar avontuur - ook voor volwassenen. Jeroen: "Een aantal bekende Belgen is al in het park geweest, zoals de koninklijke familie. Prins Laurent en prinses Claire en hun kinderen hadden het ook erg naar hun zin. De prinses is in haar mooie kleren van de glijbaan geweest met haar kinderen!" In Comics Twist vind je nog twee andere glijbanen. Ook is er een grote binnenspeeltuin waar je heerlijk kunt klimmen en klauteren: Comics Play.

Zelf aan de slag

In het pretpark ga je ook zelf creatief aan de slag. Help Fanny Kiekeboe met het kiezen van een outfit en maak een gezellige groepsfoto van de hele familie! Of leer zelf stripfiguren te tekenen, op papier of digitaal. Jeroen: "Na de zomer komen er filmpjes van bekende striptekenaars, die je uitleggen hoe je figuren tekent." Nog even geduld dus!


Let op: de tekst gaat verder onder de video.

Feitjes over Comics Station Antwerp

  • Het themapark Comics Station Antwerp is bedacht door drie mannen die bij Studio 100 hebben gewerkt. Ze willen de klassieke stripfiguren weer tot leven brengen.
  • Comics Station Antwerp is vanaf 9 april 2017 iedere woensdag, zaterdag, zondag en op feest- en vakantiedagen (in België en Nederland) geopend. Boek van tevoren je tickets online: dat is goedkoper dan aan de kassa.
  • Binnenspeeltuin Comics Play en de glijbanen van Comics Twist zijn na de openingsuren van het park ook apart te bezoeken met een aangepaste toegangsprijs.
  • In de Comics Kitchen geniet je van lekkere Belgische specialiteiten.
  • Comics Station Antwerp heeft meer dan zestig attracties, verspreid over vier verdiepingen en zes themazones. Alleen de Urbanuszone is niet toegankelijk voor mindervaliden, de rest wel.
Foto 2. Comics Twist is de hoogste glijbaan van de wereld. Foto: © Comics Station Antwerp

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-09-15 08:44:34 · Gepubliceerd: 2017-04-06 10:51:35 - 3917