Ze zijn er: reuzenpanda's aangekomen in Nederland

Ouwehands Dierenpark Rhenen |  
Nieuws door
Foto 1. De panda's zijn veilig aangekomen op Schiphol. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

Panda's Wu Wen en Xing Ya eindelijk op Nederlandse bodem

12 april 2017 Toerisme Rhenen, Utrecht We hebben er lang op gewacht, maar hier zijn ze dan eindelijk: de reuzenpanda's zijn geland op Schiphol. Met iets meer dan een half uur vertraging kwamen Wu Wen en Xing Ya rond 19:35 uur in Nederland aan. Eerst gingen ze in het KLM Dierenhotel door de medische molen, even later werden ze voor het eerst aan de Nederlandse pers gepresenteerd. Bekijk hier de eerste beelden.

Warm welkom voor de panda's

Blije kinderen, enthousiaste pers en trotse medewerkers: iedereen keek vol spanning mee op Schiphol. Via een liveverbinding was te zien hoe reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya voor het eerst voet aan Nederlandse grond zetten. Op de landingsbaan werden ze begeleid door een entourage van politie en brandweer waar je u tegen zegt; het lijkt wel iets uit een actiefilm. Vier korte speeches later, onder anderen van directeur van Ouwehands Dierenpark Robin de Lange, is het moment eindelijk daar: de reuzenpanda's maken kennis met de Nederlandse pers.

Reuzenpanda's onderweg naar Rhenen

Wu Wen en Xing Ya zijn as we speak onderweg naar Ouwehands Dierenpark Rhenen. Ze leggen in pandastijl een speciale route naar en door Rhenen af en gaan daarna in het park minimaal een maand in quarantaine om te wennen aan hun nieuwe omgeving.

De precieze datum van de opening van Pandasia en wanneer de panda's dus voor bezoekers te zien zijn, was lange tijd niet bekend. Sinds 16 mei is bekend dat de panda's vanaf 31 mei 2017 te zien zijn zijn. Je kunt alleen nog online kaartjes voor de dierentuin boeken.

Meer nieuws over de reuzenpanda's

Foto 2. De panda's werden in kooien aan de Nederlandse pers getoond. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.
Foto 3. Een verzorger geeft de reuzenpanda te eten. Is dit nou Wu Wen of Xing Ya? Foto: Redactie DagjeWeg.NL.
Foto 4. Ook jonge pandafans waren uitgenodigd om het moment mee te maken. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.
Foto 5. Ouwehands Dierenpark eigenaar Marcel Boekhoorn poseert trots voor de panda's. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2018-10-11 16:14:23 · Gepubliceerd: 2017-04-11 15:35:30 - 2862