To-do list voor 2017!

Op avontuur in Ouwehands Dierenpark Rhenen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Nieuwe attracties in het nieuwe jaar: veel om naar uit te kijken

2 januari 2017 Trends Landelijk Wat gaan we dit jaar zien en meemaken? Het is niet moeilijk om een mooie to-do-list op te stellen voor het komende jaar, want er staat van alles op stapel voor 2017. Ouwehands Dierenpark verwelkomt eindelijk haar reuzenpanda's en de Efteling opent het spektakelstuk Symbolica. Daarnaast hebben verschillende musea nog een gave tentoonstelling of heel nieuw onderdeel achter de hand. Deze dagjes uit kun je maar beter onthouden.

Foto 1. Symbolica opent in de zomer van 2017. Foto: Efteling

Reuzenpanda's zetten voet in Rhenen

RHENEN – Een complete Chinese tempel verrees het afgelopen jaar in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Kosten noch moeite zijn gespaard bij de bouw van het onderkomen voor de twee reuzenpanda's, die komend voorjaar de oversteek wagen naar Nederland. Wu Wen en Xing Ya, een vrouwtjes- en een mannetjespanda, mogen na een inspectie van Chinese instanties in hun nieuwe verblijf betrekken. Ouwehands mag de dieren enkele jaren houden en hoopt in die tijd ook een kleine panda te mogen verwelkomen! Bekijk alvast Pandasia, het verblijf van de reuzenpanda's in Rhenen. Bewonder de panda's vanaf 31 mei in Ouwehands Dierenpark.

Efteling opent duurste attractie ooit: Symbolica

KAATSHEUVELDe Efteling is jaar in, jaar uit onverminderd populair. Toch hoopt het attractiepark dit jaar nog meer mensen omver te blazen. In de zomer van 2017 opent Symbolica, de duurste attractie die het park ooit neerzette. Met de bouw van Symbolica: Paleis der Fantasie is 35 miljoen euro gemoeid! De attractie is een darkride, zoals de Droomvlucht en Fata Morgana, en nodigt het hele gezin onder leiding van Pardoes uit de eigen fantasie te herontdekken...

Verken Zweinstein en het Verboden Bos

UTRECHT – Sta oog in oog met Scheurbek, bekijk eindelijk de Gouden Snaai van dichtbij en speel zelf een potje Zwerkbal. In Harry Potter: The Exhibition kun je aanschuiven in klaslokalen van Zweinstein! De wereldberoemde expositie is van 11 februari 2017 tot en met 2 september 2017 te zien in Utrecht. Betreed de beroemde decors, bekijk attributen uit de films en trek krijsende Mandragora-planten uit de grond. De redactie nam een kijkje bij Harry en kornuiten. Lees de reportage en bekijk ons interview met Fred en George Wemel.

Volg in de voetsporen van Einstein

HAARLEM - Nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz had zijn eigen laboratorium in Haarlem, dé plek waar hij onderzoek deed naar elektromagnetische eigenschappen. Hij werd gezien als de nestor van de natuurkundigen in die tijd en had een beroemde bewonderaar. Niemand minder dan Albert Einstein bezocht Lorentz in zijn lab in Haarlem! Vanaf 17 mei kan iedereen in zijn voetsporen treden en de wondere wereld van de wetenschap ervaren in het Lorentz Lab in het Teylers Museum. Een dynamische omgeving waar je zelf wetenschap in beweging brengt en natuurkundige experimenten van vroeger kunt meemaken. En zelf het eureka-gevoel ervaren!

Elisabeth in Concert

APELDOORN - Deze zomer klinkt de koninklijke geschiedenis van Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije, beter bekend als Keizerin Sisi, op Paleis Het Loo. In deze toepasselijke setting zingen onder anderen Pia Douwes en Stanley Burleson de sterren van de hemel in een concertversie van de musical Elisabeth. Een bijzonder evenement in de openlucht! Het evenement staat gepland op 15, 16 en 17 juni 2017 en de ticketverkoop start al in januari. Lees meer over Elisabeth in Concert.

De ontknoping van een intrigerende geschiedenis

LEEUWARDEN - Was Mata Hari een spionne of niet? Op 17 oktober 2017 gaan de laatste Franse militaire archieven over deze zaak open en komt er hopelijk eindelijk een antwoord op deze vraag. Het Fries Museum grijpt de gelegenheid aan om op 14 oktober de tentoonstelling over Mata Hari te openen, waarin bezoekers het leven van deze spraakmakende Friese dame in duiken. Het museum heeft onder meer dikke plakboeken van Mata Hari zelf in bezit, waar bezoekers doorheen kunnen bladeren. In 2016 kreeg het museum nog een officieel Frans gerechtsdocument over het doodvonnis van de artieste.

Foto 2. HARRY POTTER characters, names and related indicia are © & TM Warner Bros. Entertainment Inc. Harry Potter Publishing Rights © JKR.
Foto 3. Maak kennis met de reuzenpanda's in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Foto: Ouwehands Dierenpark Rhenen
Foto 4. Om naar uit te kijken: Elisabeth in Concert. Foto: Paleis Het Loo

Laatst gewijzigd: 2017-11-13 10:36:13 · Gepubliceerd: 2017-01-02 15:49:27 - 2870